Menú

Pau Pons i Michel André reben el premi Francesc Roig Toqués, per la seva vinculació amb el mar

Comparteix:
19/06/2018 15:05

Reconeixement a una vida dedicada a la pesca i a una trajectòria científica investigant la contaminació acústica

El pescador Pau Pons i el científic Michel André van rebre ahir el premi Francesc Roig Toqués, que reconeix trajectòries professionals i vitals lligades al mar, tant en l'àmbit local com en l'àmbit nacional.

Pau Pons Inglada va ser reconegut per la seva dedicació al món pesquer durant tota la seva vida, i per la recuperació i la difusió de la història i la cultura marinera de la ciutat que dur a terme.

Michel André Sánchez, destaca per la seva trajectòria científica en el camp de la recerca i estudi de la contaminació acústica dels oceans, i com aquesta afecta els animals marins.

L'acte de lliurament dels premis es va dur a terme al Teatre Principal i va recordar amb imatges i intervencions la figura de Francesc Roig Toqués, impulsor del museu de curiositats marineres que des de fa alguns anys es pot veure a l'Espai Far. En l'acte també es va fer el lliurament del premi en l'apartat escolar, que ha guanyat l'Escola Volerany.

Roig toqués 2
El periodista Bernat Deltell va ser l'encarregat de glossar la figura de Roig Toqués, recordant algunes de les moltes anècdotes vinculades a la col·lecció i també a la Carpa Juanita, un dels atractius més emblemàtics del Museu.

Els premiats van agrair el premi i van fer una defensa de la tradició marinera per un cantó i de la preservació dels mars i els oceans per l'altra. En l'acte també hi van intervenir la regidora de Cultura, Adelaida Moya, i l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras.

En la cerimònia es va projectar també el treball guanyador de l'any passat del concurs de curtmetratge El rotllo d'en Roig, que també ret homenatge a Francesc Roig, en aquest cas per la seva afició al cinema.

El periodista Jordi Martí va ser l'encarregat de presentar l'acte.


Més imatges AQUÍ

Roig toqués 1

Roig toqués 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració