Menú

Laia Aguilar, guanyadora del Premi Menjallibres

Comparteix:
10/05/2018 9:34

325 estudiants de 1r i 2n d'ESO han participat en la primera edició d'aquest concurs que vol promoure l'hàbit lector entre els més joves

Aquest curs s'ha posat en marxa una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques), amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors entre els alumnes de 1r i 2n d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú: el Premi Menjallibres.

Laia Aguilar, amb el llibre "Wolfgang extraordinari" s'ha endut el Premi Menjallibres.
L'objectiu és promoure la cultura entre els joves, oferint una línia pedagògica, tal i com ha recordat als alumnes la regidora de Cultura Blanca Albà: “es tracta de que gaudiu fent cultura, que escolteu música, que feu teatre, que us mengeu els llibres, i que aprofiteu biblioteques i llibreries, perquè a Vilanova en tenim per triar i remenar”.

L'Auditori Eduard Toldrà ha acollit l'acte de cloenda del Premi, en el que s'ha donat a conèixer el títol i l'autora guanyadora, i on han assistit les tres autores finalistes: Maria Solar, amb “L'expedició del doctor Balmis”; Laia Aguilar, amb “Wolfgang (Extraordinari)”; i M. Carme Roca, amb “Selfies al cementiri”. Totes tres han visitat Vilanova i la Geltrú durant el curs per fer un intercanvi d'expressions amb els alumnes participants. Durant el mes d'abril els estudiants participants han votat la lectura que més els ha agradat.

La trobada amb les tres autores ha servit també per lliurar els premis als participants al concurs de booktràilers. S'hi han presentat 14 vídeos realitzats per un total de 29 alumnes, que han rebut premis dels col·laboradors: Filmin, Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril i Rodalies Renfe, i Spring Projeccions, responsables de la programació de cinema del Círcol Catòlic.
Així, Clara Yiní López i Paula Vázquez, de l'escola El Cim, s'han endut el premi al booktràiler més creatiu; Bruno Rivera i Joan Requero, de l'institut Dolors Mallafrè, el premi al millor guió; i Cristina Mula i Lucía Martínez, de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, el millor booktràiler. També s'ha lliurat un premi especial per a aquest institut per haver fet el millor vídeo.

L'acte, “una festa”, segons les emocionades autores, ha acabat amb la signatura de llibres per part de les aclamades Maria Solar, Laia Aguilar i M. Carme Roca.

La primera edició del Premi Menjallibres s'ha valorat molt positivament, ja que ha estat una iniciativa molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat: no només hi participen tots els centres d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú, sinó que també s'han omplert totes les places que s'oferien, amb 325 alumnes lectors en total.

Més informació: Premi Menjallibres

Podeu veure un àlbum de fotografies de la jornada aquí
Lliurament Premi Menjallibres

Lliurament Premi Menjallibres

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració