Menú

Els còmics de superherois a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Comparteix:
11/03/2008 12:38

Des del 14 de març fins al dissabte 5 d'abril, la biblioteca acollirà una exposició d'originals de còmics nord-americans

La majoria d'aquests dibuixants han col·laborat tant amb Marvel com amb DC (Detective Comics), les dues editorials més importants dels Estats Units pel que fa a aquest gènere. Entre tots els autors presents a l'exposició destaquem: Mike Mignola, creador del personatge de Hellboy portat al cinema per Guillermo del Toro;
Duncan Fegredo, que actualment treballa per l'editorial Dark Horse a la sèrie Hellboy; Steve Rude, creador junt amb Mike Baron de la sèrie Nexus; John Paul Leon, creador de la sèrie Tierra X; John Romita jr., reconegut per la seva feina a la sèrie Spiderman Jae Lee, ha treballat en sèries com Los 4 Fantásticos i El Increible Hulk; Mark Silvestri; ha dibuixat la sèrie Lobezno per Marvel i actualment és el cap de l'editorial Top Cow; Kevin Maguire, ha dibuixat per DC vàries sèries de La liga de la justícia; Humberto Ramos que actualment treballa per Marvel a la sèrie Lobezno.

Dins l'exposició també trobem originals d'autors espanyols que treballen al mercat nord-americà. El més important és en Carlos Pacheco, que ha estat dibuixant de sèries tan conegudes com Los 4 Fantásticos i Los Vengadores. Actualment treballa per DC còmics a la sèrie Superman.

Els originals, que pertanyen a sèries de personatges tan coneguts com Hellboy, X-Men, Tom Strong, Daredevil, Conan, Spider-man, Batman o Question, han estat cedits per Jordi Rodríguez, de la botiga Metropolis Còmics de Vilanova, Antonio Arévalo i Enric Feliu.

L'exposició s'inaugurarà el divendres 14 de març a les 19h amb una xerrada sobre l'evolució del comic-book nordamericà a càrrec d'Antoni Guiral, crític i divulgador del món del còmic. Aquest especialista en el novè art ens parlarà dels orígens dels comic-books, ens explicarà que no tots tracten el gènere dels super-herois, de com certs personatges han estat marcats per certs autors, de quins són els seus estils, etc.

El dissabte 15 de març la Biblioteca acollirà una hora del conte una mica especial a càrrec d'en Xesco, animador infantil. Es tracta d'un càsting de superherois. El superheroi Vacaman rep la missió, a càrrec de la directora de l'agència, la Ratoliva, de gravar un anunci televisiu. Per fer-ho necessita la col·laboració dels nens i nenes superherois que assisteixin a aquesta hora del conte. Aquesta activitat està adreça a nens i nenes de 4 a 8 anys i cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Les places són limitades.

Més informació

Superherois

Superherois

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració