Menú

Actuacions per a la prevenció de la violència als espais d'oci

Comparteix:
27/02/2019 11:34

Aquest Carnaval la ciutat comptarà amb un Punt Lila per informar, prevenir i acompanyar davant possibles agressions sexistes

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú comptarà amb un Punt Lila, un espai d'informació, prevenció i acompanyament davant possibles agressions sexistes. Qualsevol persona que estigui veient o patint algun tipus d'agressions sexistes pot sol·licitar-hi ajuda. Estarà ubicat a la plaça de la Vila, concretament als baixos del número 11, a la cantonada amb l'avinguda de Francesc Macià. Hi serà aquest divendres d'Arrivo, des de les 9 de la nit fins a les 5 de la matinada; dissabte de Mascarots, des de les 10 de la nit fins a les 4 de la matinada; i també la nit del Vidalot, dimarts 5 de març, d'11 de la nit a 5 de la matinada. El Punt Lila s'anunciarà per la megafonia d'aquests actes de la plaça de la Vila.

La regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Adelaida Moya, ha explicat que "el Servei d'Agents per a la Convivència treballaran especialment durant les nits de Carnaval, fent d'enllaç entre les persones que es trobin de festa i el Punt Lila. Seran una important eina de prevenció i sensibilització en relació a les agressions masclistes en els espais d'oci, ja que interactuen amb moltes persones".

A iniciativa dels col·lectius feministes de la ciutat Bullanga feminista i Lluna de foc, s'està treballant conjuntament amb entitats de la ciutat i l'Ajuntament per fer possible un Protocol per a l'abordatge de les violències sexuals en espais públics i d'oci de Vilanova i la Geltrú. Aquest treball s'ha acompanyat de formació a entitats i professionals de l'Ajuntament, i d'un seguit d'accions que es volen posar en marxa durant la celebració d'aquest Carnaval 2019 sota el lema comú "Vilanova lliure de masclisme". La principal consisteix en la instal·lació d'un Punt Lila, un servei que es prestarà coordinadament amb totes les entitats i professionals implicades en l'organització i desenvolupament del Carnaval.

Què és el Punt Lila
El Punt Lila és un espai de referència de la festa d'informació i assessorament de les violències masclistes on atenen professionals expertes. És un espai on tothom sap que es pot adreçar en el cas d'haver viscut una agressió i necessiti informació, assessorament o simplement un espai on poder-ho explicar i denunciar. És un espai físic en un lloc visible, un lloc de pas de les persones que estiguin a la festa. Compta amb un espai per fer les tasques d'informació i sensibilització, i també amb un espai més reservat per poder atendre les persones en el cas d'haver viscut una agressió.

El Servei d'agents per a la Convivència s'organitza en parelles itinerants que repartiran material específic de la campanya i aprofitaran per explicar el perquè de la iniciativa, què són les violències sexuals i les agressions masclistes, què podem fer si vivim o veiem una agressió masclista.

El Punt Lila va més enllà de quan s'acaba la música i s'apaguen els llums, ja que quan parlem de la prevenció de les violències sexuals en espais d'oci, aquest és un moment especialment sensible perquè es donin agressions, ja que queda menys gent, tant als espais festius com als carrers.

Punt lila

Punt lila

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració