Menú

La turuta vilanovina participa en la trobada de monedes socials a Sevilla

Comparteix:
03/06/2013 10:17

Membres de l'Associació ECOL3VNG participen activament en aquesta segona trobada, després que la primera se celebrés l'any passat a VNG

El passat mes de juliol, ECOL3VNG, l'entitat impulsora de la moneda social local turuta, va organitzar una trobada de monedes socials a la nostra ciutat, a la que van venir representants de tota Espanya i d'altres països. En aquell moment els representants de Sevilla es van comprometre a organitzar-ne una segona, que s'ha celebrat les darreres setmanes amb representació vilanovina.

Es tractava del Encuentro de Monedas Locales, Sociales, Alternativas y Complementarias, que va servir per crear un parell de fòrums de debat per Internet, que s'han convertit en un espai d'intercanvi d'informació i d'experiències.
A banda, un equip de RTVE va gravar tota la trobada per tal d'emetre un especial a Documentos TV, previst pel mes de setembre, en el qual es va entrevistar la delegació vilanovina en qualitat de ciutat pionera de les trobades estatals.

Mentrestant, el fenomen social de les monedes locals no ara de créixer. Dia a dia es van posant en marxa nous model de les maneres més diverses, fins i tot s'ha dissenyat una tecnologia per pagar en moneda social apropant el telèfon mòbil. Les monedes socials poden arribar a tothom, i en aquests moments de crisi econòmica els seus impulsors les tiren endavant amb ganes i imaginació. 

Trobada monedes1
Representants de la turuta a Sevilla

Segons els representants vilanovins a Sevilla, la trobada va servir per comprovar com creixen aquestes noves economies locals, que de moment són micro-economies, però que sembla que avancen cap a la configuració d'un nou paradigma econòmic. Si fa un any a Vilanova i la Geltrú es van aplegar representants de 16 monedes locals, a Sevilla han estat el doble, 32 experiències, i més del doble de participants. Per això ja han decidit organitzar la tercera trobada l'any vinent a València.

Si voleu consultar el bloc de la trobada ho podeu fer a http://monedaslocalesensevilla2013.wordpress.com/
També es pot consultar l'informe d'un assistent a http://mig76es.wordpress.com/2013/05/16/informe-del-encuentro-de-monedas-locales-2013-en-seilla/ , o les impressions d'un altre a http://www.fabulareal.org/encuentro-monedas-sociales-sevilla-2013/
El bloc de la moneda social local de Vilanova i la Geltrú és http://elprojecteturuta.blogspot.com

Trobada monedes

Trobada monedes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració