Menú

Lliurament del premi 'VNG casa teva! Promoció del civisme i la convivència'

Comparteix:
09/06/2016 12:56

L'alumnat de secundària participa per segon any consecutiu a la iniciativa de la Regidoria de Convivència i Equitat per fomentar les conductes cíviques a l'espai públic i la bona convivència a la ciutat

Aquest dimecres s'ha lliurat a la Biblioteca Joan Oliva el premi "VNG casa teva!", impulsat per la Regidoria de Convivència i Equitat, a través del Programa d'Animació Educativa (PAE).
El premi s'adreça a l'alumnat dels centres de secundària de la ciutat, i consisteix en l'enregistrament d'un vídeo, mitjançant el mòbil o la tauleta, on es difongui un missatge a favor de les conductes cíviques a l'espai públic i la bona convivència a la ciutat.

En aquesta segona edició s'hi han presentat 11 treballs, i el jurat ha decidit atorgar dos premis. El vídeo guanyador pel millor missatge ha estat el titulat "I si intentem fer-ho bé? Abans de voler ser respectats comencem nosaltres a respectar els altres", elaborat per un grup de 3r d'ESO de l'Escola El Cim.
Pel que fa a la millor creació audiovisual, el premi se l'ha endut "Pensant en tonteries", del grup d'alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida Geltrú (UEC).
S'ha obsequiat els dos grups guanyadors amb un lot de llibres gentilesa de les llibreries Llorens Llibres i La Mulassa, i amb dos vals per jugar a Scaparium, que fomenta el treball en grup.
Premi VNG casa teva p
Per tal d'afavorir la cohesió social, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol fomentar la sensibilització i la presa de consciència cívica sobre la responsabilitat que té la ciutadania vers l'espai públic. La ciutat ha de ser l'espai on tothom pugui desenvolupar en llibertat activitats de lliure circulació, oci, trobada i esbarjo, amb ple respecte a la dignitat i als drets dels altres i a la pluralitat d'expressions culturals, polítiques, lingüístiques i religioses, i de formes de vida diverses existents.
Des de l'Ajuntament es vol avançar en la promoció del civisme a la ciutat amb accions concretes, com és el cas d'aquest concurs, i en d'altres com dissenyar campanyes de sensibilització o ampliar les accions educatives adreçades a tota la ciutadania.

La tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, ha volgut agrair a tot l'alumnat la participació en aquest concurs, al professorat per la seva tasca pedagògica, i ha felicitat especialment els i les guanyadores perquè han demostrat "un interès per la vostra ciutat, que contribuirà a fer possible una ciutat per a tothom, on hi tingui cabuda el respecte als altres, a un mateix i a la societat". La regidora els ha animat a seguir participant d'aquests projectes, i els ha convidat a utilitzar eines com el "Project G" catàleg de murs que ha posat en marxa la Regidoria de Joventut per posar diversos murs de la ciutat a disposició dels grafiters.

El premi "VNG casa teva!" compta amb la col·laboració del CineClub Sala 1, que participa com a membre del jurat, i de les llibreries Llorens Llibres i La Mulassa.

Premi VNG casa teva

Premi VNG casa teva

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració