Menú

El nou FIMPT es consolida

Comparteix:
07/10/2013 13:43

La fórmula engegada l'any passat, que ha suposat un important replantejament econòmic i artístic, serveix per retornar a l'essència del FIMPT

El primer cap de setmana d'octubre es consolida com el del nou FIMPT, un festival que, obligat per les circumstàncies econòmiques, es va replantejar l'any passat des del punt de vista artístic i de pressupost. "Una nova fórmula que ha de servir per tornar a buscar els orígens i l'essència del FIMPT", explica la regidora de Cultura, Marijó Riba, recordant que "sense amagar que les circumstàncies econòmiques obliguen, des de l'equip de govern sempre s'ha defensat la necessitat de replantejar-lo i, per tant, de mantenir-lo. 33 anys d'història l'avalen. Va ser pioner, però ara ja era un festival més, i feia temps que se sentien veus que reclamaven que calia un replantejament artístic".

D'aquesta manera, el nou format pretén esdevenir una plataforma per als músics d'ara, tant a nivell local com a nivell de país, ja que en 33 anys la música popular i tradicional ha evolucionat molt, com s'ha pogut veure en els concerts que han tingut la gralla com a protagonista. 

FIMPT La Banda   Francolins
Els Francolins i la Banda de Música Mestre Montserrat

El FIMPT d'aquest 2013 manté la "I" d'internacional gràcies a la presència de grups de la Provença o els grecs Rebetroika, que van tenir una molt bona acollida del públic amb les seves arrels marginals i la seva temàtica d'exili i enyorança. 

FIMPT TAC Trio   La Banda
Riba Mar amb TAC Trio i la Banda de Música Mestre Montserrat

Marijó Riba ha destacat "la gran implicació de la ciutadania, ja no només de la comissió artística, que fa un gran treball de manera desinteressada, sinó de les entitats que s'hi han implicat i que faran que ens anem sentint aquest nou FIMPT cada vegada més nostre". En aquest sentit, la regidora convida els més crítics a apropar-se al festival i fer aportacions per millorar-lo, ja que la marca FIMPT ha posat Vilanova i la Geltrú en el mapa i ha de poder seguir-ho fent.

Entre les activitats més reeixides d'aquest FIMPT, destaca la Nit fimpetera, una iniciativa de la gent jove de la ciutat que s'agafa amb molta il·lusió i embranzida; la fusió de concerts com el Riba Mar, i sobretot la implicació de la banda de Música Mestre Montserrat, o de les escoles de música de Vilanova, que fan que el festival s'arreli a la ciutat. 

FIMPT TAC Trio   Frequències
Riba Mar amb TAC Trio i el combo de l'Escola de Música Freqüències

La qualitat i professionalitat musical d'un FIMPT que actualment compta amb 50 mil euros de pressupost quan fa uns anys en tenia 300 mil, s'ha pogut comprovar en tots els concerts, com la versió d'aquest any de la cançó de Pere Tàpias "Passeig del Carme", que ha anat a càrrec del cantaor, guitarrista i compositor Carles Dènia. 

FIMPT Projecte Pirene
Arnau Obiols amb el Projecte Pirene


Fotos del FIMPT 2013 aquí

FIMPT TAC Trio

FIMPT TAC Trio

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració