Menú

L'Ajuntament de VNG podrà donar 'Turutes' en concepte de pagament de serveis ambientals i socials

Comparteix:
08/07/2014 9:30

El ple aprova la creació d'un conveni amb Ecol3VNG, per tal de desenvolupar projectes i propostes basades en l'intercanvi amb la moneda social.

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat la creació d'un conveni de col·laboració amb l'Associació Ecol3VNG que permetrà desenvolupar propostes i projectes basats en l'intercanvi amb la moneda social "Turuta".

El mes de novembre de 2013, l'Assemblea Municipal Oberta va aprovar una proposta d'Ecol3VNG en la que es demanava l'aprovació i el reconeixement per part del Ple municipal de la moneda social "Turuta" com a moneda local de la ciutat. En realitat es tracta d'un sistema d'intercanvi en el si de l'associació, que va néixer amb l'objectiu de reinvertir en la ciutat els diners generats pel comerç, afavorint així la dinamització de l'economia local.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Medi Ambient, impulsa programes i projectes que tenen la finalitat d'actuar sobre el territori en els principis de sostenibilitat, que inclouen la gestió coordinada dels tres conceptes que la integren: l'ecologia, l'economia i l'equitat. En l'actualitat hi ha tres projectes que poden incorporar de manera efectiva la "Turuta"dins la gestió d'aquest sistema econòmic local, i que són els Horts Socials, el Sumem energies i el Mercat de Segona ma i d'Intercanvi.

El conveni proposa la implicació municipal, amb l'adhesió a Ecol3VNG, per mitjà de la figura del CRIA (Centre de recursos i Informació Ambiental), per tal que, de manera experimental, l'Ajuntament pugui rebre i pagar amb "Turutes”"del fons cooperatiu i d'aquesta manera impulsar els tres projectes.

Mitjançant el CRIA, l'Ajuntament podrà rebre "Turutes" del fons cooperatiu, d'aportacions solidàries d'altres socis/es i de la pròpia Ecol3VNG, per poder fer pagaments de serveis ambientals. Cal destacar que el suport municipal a la moneda social i al conveni amb l'associació no suposa cap despesa econòmica per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

D'altra banda, el Ple Municipal va aprovar també l'organització d'unes Jornades d'Economia Social Local, entorn a la promoció de la moneda social "Turuta", i d'altres temes relacionats amb la praxis de l'economia de la cooperació. Tanmateix es va acordar impulsar la creació d'un Consell Municipal, format per representants de totes les entitats polítiques, econòmiques, socials o sindicals que ho desitgin, on prendre decisions al voltant de la implantació de la moneda local i de l'economia de la cooperació.

Ecol3VNG

Ecol3VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració