Menú

La ronda Ibèrica s'obrirà provisionalment al desembre

Comparteix:
10/12/2007 0:00

Les obres finalitzaran al març de 2008

Durant aquest mes de desembre s'obrirà al trànsit la ronda Ibèrica, tot i que les obres finalitzaran al març de 2008. Aquesta obra, que tenia per objectiu doblar els carrils de circulació de la ronda Ibèrica, crear un carril bici i un passeig per a vianants entre la carretera de l'Arboç i la plaça de la Moixiganga, ha suposat una inversió de 5.520.195,42 d'euros per part de l'Ajuntament de VNG. 

El projecte ha contemplat quatre intervencions. La primera, el desdoblament de la ronda Ibèrica, entre la rotonda de la carretera de l'Arboç i el torrent de la Pastera. Una segona, l'ampliació de la vorera existent (a la banda de muntanya), entre el carrer de la Masia d'en Cabanyes i el camí de la Masia d'en Frederic. La tercera intervenció fa referència a la reurbanització de la plaça de la Moixiganga. La quarta és el carril bici entre l'Armanyà i el Parc del Garraf, i la calçada lateral per a bus i aparcament de la zona esportiva. L'organ gestor d'aquesta actuació ha estat l'empresa municipal PIVSAM, per encàrrec de l'Ajuntament de VNG. 

Aquest matí l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller i els responsables de l'empresa municipals PIVSAM, han fet una visita d'obres amb els mitjans de comunicació per fer balanç de l'actuació a la ronda Ibèrica. Durant la visita la directora de l'obra, Patrícia Cornelles, ha explicat que "alhora que s'ha actuat en el desdoblament de la ronda Ibèrica també s'ha treballat per millorar tota la xarxa de serveis soterrada de les diferents companyies d'aigua, elèctrica i de gas". A més Patrícia Cornelles també ha explicat que s'ha actuat al torrent de la Pastera "arreglant la llera per integrar-lo a la ciutat". 

Quant a la circulació de vehicles, s'han creat dos carrils de circulació en cada sentit de la marxa amb asfalt reductor del soroll, separats per una mitjana amb vegetació i una calçada lateral (a la banda de Mar) per accedir als edificis existents. Per aquesta calçada hi circularà l'autobús urbà i s'hi habilitarà una zona d'aparcament de càrrega i descàrrega. Els vianants disposaran d'un passeig amb paviment de sauló, a la banda de muntanya i al costat hi haurà un carril bici i zones de bancs. A la banda de mar, la nova calçada lateral allunyarà el trànsit principal de vehicles de la vorera ja existent. A més, a les cruïlles amb els carrers, les voreres s'ampliaran de forma notable, afavorint la creació de zones verdes amb bancs que faran de barrera física i visual de l'espai de circulació de vehicles. El recorregut d'aquest nou carril bici de VNG anirà des del parc de la Torre d'Enveja fins a la zona esportiva. Anirà paral·lel al de vehicles i vianants, però quedarà separat de la calçada de trànsit de cotxes per una zona verda. Aquest carril bici connectarà amb els carrils de la rambla de Pep Ventura, de la rambla de Sant Jordi i amb el del carrer d'Olesa de Bonesvalls. 

Característiques tècniques 

La superfície d'actuació en el tram entre la rotonda de la carretera de l'Arboç i el torrent de la Pastera té 930 m longitudinals. A més s'han construït dues noves rotondes, una a la cruïlla del carrer de l'Abat Escarré i l'altra al carrer de Miquel Guansé. S'ha reurbanitzat parcialment la plaça de la Moixiganga i s'ha transformat en una rotonda. Es manté i s'amplia la vorera de la banda de mar i es transforma la calçada, prèvia a les obres, en una calçada lateral de 5,40 m d'amplada. S'ha incorporat una doble calçada principal de 2X6,40 m d'amplada amb una mitjana lateral al costat de mar de 2 m d'amplada. A la banda de muntanya s'ha urbanitzat una vorera de 6,60 m d'amplada i s'ha ubicat un carril bici de dues direccions i zona de vianants amb paviment de sauló.
Desdoblament de la ronda Ibèrica

Desdoblament de la ronda Ibèrica

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració