Menú

Exposició 'Antoni Batllori i Jofré' a la biblioteca Joan Oliva

Comparteix:
23/03/2012 12:29

La mostra ens apropa la figura d'aquest dibuixant i il·lustrador, un dels impulsors del còmic en català

La biblioteca Joan Oliva i Milà acull entre el 24 de març i el 20 d'abril l'exposició dedicada al dibuixant i il·lustrador Antoni Batllori i Jofré, produïda i patrocinada pel Fons Batllori i Jofré, l'Ajuntament de Teià i l'Oficina del Patrimoni Local de la Diputació de Barcelona.

L'exposició ens aproxima a la figura d'aquest creador gràfic que va publicar el seu primer dibuix al Calendari d'en Patufet l'any 1930 de la mà de Joan Junceda, i després va col·laborar habitualment a les revistes "En Patufet", "Esquitx", "TBO", "Pocholo", "Día Gráfico", "La Familia" o "Ave María". Després de la Guerra civil mantingué la seva col·laboració amb el "TBO" i va tractar d'impulsar el còmic català a través de publicacions com "Els Infants" (1956) o el nou "Patufet" (1970). 

TBO

Antoni Batllori Jofré va néixer a Barcelona l'any 1915 i hi va morir l'any 1999. Col·laborador habitual de les revistes esmentades anteriorment, va saber conservar, per mitjà dels seus dibuixos,l'esperit català, tant en l'acudit gràfic com en la il·lustració. L'any 1945 va descobrir Teià, localitat que des d'aleshores passaria a formar part de la seva vida estretament, estiuejava tots els anys, fet que va propiciar que el seu fons personal acabés en un edifici públic d'aquest poble.

El Fons Batllorí i Jofre, promotor d'aquesta mostra, va néixer el setembre de 2003 com a resultat de l'acord entre la família del dibuixant (que va fer donació al poble de Teià de l'estudi i del conjunt de la seva obra) i l'Ajuntament de Teià, que, com a representant del poble, es va comprometre a conservar i divulgar aquest llegat. En total recull més de dues mil peces entre objectes i dibuixos, disposats en tres espais: l'estudi, conservat exactament com ell el tenia, l'arxiu, on es guarden al voltant de mil cinc-cents originals, i una exposició permanent de la seva obra.

Més informació a la secció Què fem? del Bloc de la biblioteca: BiblioBloc – Fora del prestatge.
Batllori

Batllori

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració