Menú

'Del Realisme al Noucentisme', l'exposició d'aquesta tardor a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Comparteix:
30/10/2012 14:47

La mostra pictòrica està integrada per una selecció del catàleg de la Col·lecció Banc Sabadell

Des del 8 de novembre fins al 20 de gener de 2013, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú acollirà una exposició pictòrica a partir d'una selecció del catàleg de la Col·lecció Banc Sabadell.

La inauguració de l'exposició Del Realisme al Noucentisme tindrà lloc el dijous 8 de novembre, a les 19.30 h, i reunirà representants, entre d'altres, dels àmbits de la cultura, l'empresa, la política i el conjunt de la societat.

La mostra temporal reunirà quadres de pintors catalans tan destacats com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Marià Fortuny, Anglada Camarasa i Joaquim Mir. Es tracta d'un recorregut excepcional pels moviments artístics de tombants de segle (XIX al XX), que inclou magnífics paisatges i retrats de l'època de l'art modern.

Totes les obres formen part del fons d'art Banc Sabadell, una entitat que al llarg dels anys ha anat creant una col·lecció molt rellevant de pintura catalana, amb una nodrida nòmina d'artistes del país, i que ha continuat amb una destacada presència de l'art contemporani fins arribar a la producció més actual.

L'exposició Del Realisme al Noucentisme mostrarà en un espai públic, per primera vegada, un recull d'olis i dibuixos que van conformar, precisament, el nucli inicial de la col·lecció.

La implicació del món de l'empresa

Un projecte d'aquestes característiques ha estat possible gràcies al treball conjunt entre l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer, l'ADEG (Associació d'Empresaris del Garraf, Alt i Baix Penedès) amb la voluntat de promoure ponts entre el sector públic i el privat. Reforçar d'idil•li entre dos móns, sovint tan distants com el de l'empresa i el de la cultura és una estratègia que creiem vital en el context actual i per al qual apostem amb convenciment.

Més informació aquí.

Retrat de senyora

Retrat de senyora

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració