Menú

El 2017 comença la transformació de la façana marítima

Comparteix:
17/11/2016 12:31

Aprovació de l'estudi de detall del Nàutic, que s'afegirà a les actuacions a la plaça del Port, el torrent de Sant Joan i a la platja del Far

La façana marítima de VNG començarà a canviar significativament l'any vinent. El Club Nàutic Vilanova està treballant el projecte per obtenir la llicència per remodelar les seves instal·lacions després de l'aprovació de l'estudi de detall en el Ple de dilluns. El 2017 també és prevista la remodelació de la plaça del Port, la reordenació del tram final del torrent de Sant Joan i la millora de la platja del Far.

El Ple de l'Ajuntament de dilluns va aprovar cinc punts en l'àmbit urbanístic que modifiquen l'ús hoteler al centre de la ciutat, tiren endavant l'estudi de detall del club Nàutic, aprova el text refós per eliminar l'afectació del PERI Cap de Creu, ajusta la reordenació de la urbanització d'una zona de Santa Maria i també una altra del raval de Santa Magdalena.

Pel que fa al Club Nàutic, el que es va aprovar són les condicions d'ordenació i volums de la renovació de les instal·lacions actuals. El més destacat és que el nou projecte "agrupa i concentra volums per reduir al màxim l'impacte visual" explica el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet. La proposta inclou la substitució de la tanca actual per una altra que farà funcions de banc i "la voluntat de crear un mirador a la cantonada del passeig, un espai integrat a la ciutat". La proposta segueix la línia proposada pel concurs d'idees guanyador per la nova façana marítima de la ciutat.

De la resta de temes aprovats al Ple, l'alcaldessa, Neus Lloveras, destaca l'aprovació provisional de la modificació de l'ús hoteler al centre de la ciutat, "considerem que és arreglar un mal funcionament". El que s'ha aprovat, provisionalment, és que a la dreta de la rambla Principal, també es permeti l'ús hoteler, en unes determinades condicions, tal com ja és possible a la banda esquerra, sobretot per a determinats edificis catalogats.

La verificació del text refós de la modificació del Pla General a l'àmbit del Cap de Creu suposa l'eliminació de l'afectació en els edificis de la zona, que fa més de 40 anys que estaven condicionats per una possible prolongació de la rambla Samà. Aquesta verificació és el darrer tràmit un cop la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat va aprovar-ho definitivament el mes d'abril.

El punt aprovat sobre el barri de Santa Maria és un ajust urbanístic per evitar en un futur "càrregues econòmiques per l'Ajuntament", explica el regidor, perquè el sistema d'equipaments s'obtindrà com a cessió gratuïta i no pel sistema d'expropiació. A més la modificació "descarta la construcció d'una rambla que ara resultaria desproporcionada i estableix criteris d'ordenació més adients", ja que, segons Llobet, "s'havien fixat vialitats excessives, que no tenien gaire sentit". També s'incrementarà les zones verdes de l'àmbit, sense afectar els paràmetres d'edificació, que es mantenen tal i com estaven previstos.

El cinquè tema urbanístic aprovat de forma provisional en la sessió de dilluns fa referència a la zona del raval de Santa Magdalena, a on s'ajusten els límits d'una unitat d'actuació, per tal d'evitar les mínimes afectacions i fer-la viable, una operació que ha de permetre, quan es desenvolupi, una millora definitiva de l'espai urbà.
valoració ple

valoració ple

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració