Menú

Es posa en marxa la iniciativa 'Fem una plaça per a tothom'

Comparteix:
17/12/2018 11:15

L'objectiu és pacificar el joc de pilota a les places amb la introducció de pilotes toves d'escuma a canvi de les dures

Des de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la participació de l'equip d'Agents de Civisme, s'ha iniciat una prova pilot a les places per tal d'incentivar l'ús de pilotes toves d'escuma enlloc de les habituals pilotes de cuir o plàstic dur. Aquesta iniciativa, que du per títol "Fem una plaça per a tothom", sorgeix de la necessitat de pacificar el joc de pilota a les places de la ciutat per minimitzar el seu impacte sonor i físic, i evitar així que pugui suposar un risc tant per a les persones com per al mobiliari urbà i els edificis.

Per aquest motiu, des del 15 de novembre s'ha posat en marxa una prova pilot a les places de la Vila i dels Alumnes Obrers, amb la col·laboració dels equipaments municipals i establiments de la zona, que hi participen activament com a punt d'intercanvi de pilota i promoció de l'activitat. Consisteix en intercanviar la pilota amb la que es juga habitualment per una altra d'escuma en aquells establiments o equipaments que tenen el cartell distintiu a l'entrada, i tornar-la a intercanviar en finalitzar el joc.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda, tant per la ciutadania com pels equipaments i establiments de la plaça, i properament s'ampliarà a les places de Charlie Rivel, de la Paperera i Mediterrània.

El joc a les places és un indicador de la bona salut de l'espai públic de la ciutat, i el servei de convivència i civisme està treballant per oferir l'any 2019 diferents propostes per promoure l'activitat lúdica de les famílies i millorar la convivència a les places de la ciutat amb jocs tradicionals, tallers creatius i altres activitats que ofereixin alternatives a la pilota als infants i les famílies.

Cartell pilota tova

Cartell pilota tova

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració