Menú

Tot a punt per a l'arribada de 'la Vuelta a España'

Comparteix:
02/09/2010 12:16

Dimarts 7 i dimecres 8 de setembre VNG és capital del ciclisme. L'esdeveniment es podrà seguir pel 'twitter' de l'Ajuntament

Dimarts vinent, 7 de setembre, arriba a Vilanova i la Geltrú la desena etapa de 'la Vuelta a Espanya', que aquests dies s'està celebrant per l'estat espanyol. La nostra ciutat serà enguany per primera vegada final i sortida d'etapa de la 65a edició de 'la Vuelta' els dies 7 i 8 de setembre.

Un esdeveniment de gran magnitud esportiva que situarà Vilanova i la Geltrú en el mapa de les competicions esportives de màxim nivell, amb un total de 22 equips en competició i 198 corredors. Un exemple de la importància de 'la Vuelta' és la presència de més de 400 mitjans de comunicació de tot el món, entre els quals hi ha 22 televisions internacionals i que suposa la presència d'un miler de periodistes que donaran cobertura a aquest esdeveniment des de la nostra ciutat. Així mateix, la retransmissió en directe de la cursa, per la 2 de Televisió Espanyola, Teledeporte i Eurosport, donarà a conèixer la ciutat i el territori del Garraf a espectadors d'arreu del món.

En l'àmbit estrictament esportiu, l'arribada i final de la desena etapa de 'la Vuelta' serà el dimarts 7 de setembre a partir de les 17 hores. Els corredors arribaran a la capital del Garraf per l'avinguda d'Eduard Toldrà, la ronda Europa, i el passeig Marítim fins a la rambla de la Pau on estarà situada la meta de la desena etapa. Segons l'organització de 'la Vuelta', aquest serà un dels finals d'etapa més espectaculars, amb la pujada prèvia dels corredors al Rat Penat, un port de muntanya curt, situat a 30 km de la meta però que compta amb rampes que arriben fins al 23% de desnivell i amb molts trams situats per sobre del 12% de desnivell.

Un cop hagin arribat els participants a VNG, al parc de Baix-a-mar hi haurà una zona d'espectacles i activitats de lleure amb animació i actuacions per a tots els públics. Pel que fa a la sortida, el dimecres 8 de setembre, es farà una sortida neutralitzada, a partir de les 11.30 hores, des de la rambla de la Pau en direcció muntanya fins a la rambla de Josep Tomàs Ventosa (antiga carretera C-246). Des d'allà continuaran per la ronda Europa i sortiran de la ciutat en direcció a Vilafranca del Penedès. 


'La Vuelta', al 'twitter'

Els usuaris i usuàries de 'twitter' podran seguir el pas de la cursa ciclista a Vilanova i la Geltrú a través del nou canal que ha obert l'Ajuntament de la ciutat. Només cal subscriure's a través de l'adreça http://twitter.com/ajuntamentvng.


Afectacions en el trànsit

D'altra banda, a causa d'aquest esdeveniment esportiu que situarà la nostra ciutat en el mapa de les competicions esportives de màxim nivell, es produiran les següents afectacions de trànsit i a l'estacionament de vehicles:

Diumenge 5 de setembre, a partir de les 20 hores i fins dimecres 8 de setembre a les 15 hores, estarà prohibit el trànsit i l'estacionament de vehicles al passeig Marítim i del Carme, entre el carrer del Gas i la rambla de Joan Baptista Pirelli. Així mateix es recorda la prohibició d'estacionament al vial del lateral del port, que serà la via alternativa per creuar el passeig Marítim, excepte la tarda de dimarts.

A banda d'aquesta afectació, el dimarts 7 de setembre:
*entre les 15 i les 18 hores, no es podrà circular per tots els carrers que conflueixen amb el passeig Marítim, quan es preveu l'arribada i final d'etapa de la Vuelta a España.
*no es podrà estacionar al tram del passeig Marítim i del Carme comprès entre els carrers de Martí Torrents i la rambla de Joan Baptista Pirelli.
*estarà prohibit l'estacionament de vehicles a la zona de la platja del Far, des de les 23.00 hores del dilluns 6 de setembre fins a les 15 hores del dimecres 8 de setembre.
*Es tallarà el transit de la ronda Europa entre la ronda Ibèrica i la cruïlla de Joan Oliver de 15 a 18 hores.

Dimecres 8 de setembre:
*continuarà la prohibició d'estacionament de vehicles al passeig Marítim i del Carme, entre el carrer de Les Canàries i la rambla de Joan Baptista Pirell i no es podrà circular per aquest tram ni pel lateral del vial del port.

Recomanacions per accedir i circular pel barri de Baix-a-mar:
L'Ajuntament de VNG recomana a la ciutadania que eviti circular en vehicle pel passeig Marítim i del Carme el dimarts 7, durant tot el dia i el dimecres 8 de setembre fins a les 15 hores, així com la circulació de vehicles per la ronda Europa el dimarts 7 de setembre.

Afectacions en l'itinerari de l'autobús urbà:
Dimarts 7, a partir de les 15 h i fins dimecres 8 de setembre a les 15 h, s'anul·len totes les parades de la L1 situades al passeig Marítim i del Carme entre el carrer de la Fassina i la rambla de Joan Baptista Pirelli
*Hi haurà una parada provisional a la cruïlla del carrer de Carlets amb el carrer de Les Canàries.

Pel que fa a la L2 s'anul·len la parada del carrer de Les Canàries-plaça de la Immaculada Concepció i les parades del passeig Marítim i del Carme, entre el carrer de Les Canàries i la rambla de Joan Baptista Pirelli.
*Hi haurà parades provisionals a les cruïlles de la rambla de Joan Baptista Pirelli amb el carrer de Pere Jacas; al carrer del Gas amb la plaça de la Immaculada Concepció i al carrer de les Canàries amb la plaça de la Immaculada Concepció.

Quant a les línies L3 i L4: dimarts 7 a partir de les 15h i fins a la reobertura a la circulació de la ronda Europa. S'anul·laran les parades situades al carrer d'Albert Ferrer i Soler entre l'avinguda de la Terrossa i el carrer de la Fita i les parada del carrer de la Fita.

Així mateix, dimecres 8, entre les 11.30 i les 12.30h aproximadament, hi haurà interrupcions temporals del servei de l'autobús urbà en totes les línies en el seu pas per la rambla de Josep Tomàs Ventosa i la rambla de l'Exposició, així com en els creuaments de les línies a la rambla de la Pau.

Pel que fa al transport escolar, els responsables del servei han contactat amb els centres educatius per tal de reduir al mínim els efectes.

Finalment, pel que fa al Trenet turístic, no circularà pel passeig Marítim i quedaran anul·lades les parades del passeig Marítim a la cruïlla amb el carrer del Gas i del passeig Marítim a l'alçada dels carrers de la Fassina i de Martí Torrents.

imatge ciclista

imatge ciclista

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració