Menú

S'inaugura el Bici Park per aparcar la bicicleta amb seguretat a l'estació de VNG

Comparteix:
22/04/2013 15:40

Després d'unes setmanes de prova, l'equipament ja funciona a ple rendiment amb un horari ampliat de 6 a 22h, i amb un bon ritme de venda d'abonaments

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el sotsdirector general de la Fundació "la Caixa", Albert Soria; i el director de la Fundació Formació i Treball, Albert Alberich, han inaugurat aquest matí el Bici Park, el nou aparcament vigilat per a bicicletes situat a la Plaça d'Eduard Maristany, davant de l'estació de trens.

El projecte s'emmarca dins del Programa d'Emprenedoria Social de l'Obra Social "la Caixa", impulsat per la Fundació Formació i Treball, a través del projecte d'inserció laboral Dins Garraf, i en concert amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, Albert Soria ha explicat que "amb la crisi, les iniciatives d'emprenedoria social són molt necessàries, i en aquest cas, la iniciativa público-privada ha estat la clau, ja que sense la idea de Formació i treball i sense la feina que s'ha fet des de l'Ajuntament, això no seria possible".

Per la seva banda, l'Alcaldessa ha recordat que "en aquests moments és clau col·laborar amb l'àmbit privat, l'Ajuntament ha d'escoltar i ser facilitador de projectes que serveixen per crear ocupació i també per donar un servei als ciutadans. De seguida que ens van presentar el projecte ens hi vam engrescar".

A l'acte hi ha assistit també la regidora de Mobilitat i Serveis Viaris, Glòria García, que ha explicat que "Tot va sorgir fruit d'una demanda social, ja que aparcar la bicicleta a l'estació implicava sempre un cert risc de robatori. Ara estem contents perquè cada vegada ve més gent a demanar informació per fer-se l'abonament mensual".

Els objectius principals de la iniciativa són facilitar la inserció sociolaboral de les persones en risc d'exclusió social, garantir la seguretat de les bicicletes durant l'absència dels seus usuaris, i fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat.

Joan Lluís Climent, gerent de Díns Garraf, l'empresa de la Fundació Formació i Treball que gestiona el Bici Park, ha destacat que "per nosaltres el més important és donar una primera feina als joves, i formar-los per després inserir-los laboralment". De moment treballen 3 joves a l'equipament, però es preveu ampliar aquest nombre.

El Bici Park funciona de dilluns a divendres de 6 a 22h, i dissabtes de 9 a 14h. Es tracta d'un servei obert a tothom, amb unes tarifes d'ús d'1 euro per dia. L'abonament mensual costa 10 euros, 9 per als estudiants i persones a l'atur.

Podeu veure més fotografies de l'acte d'inauguració en aquest àlbum

Inauguració Bici Park

Inauguració Bici Park

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració