Menú

Es prepara 'La ruta dels enigmes', una gimcana per provar els coneixements de llengua i cultura vilanovina

Comparteix:
15/11/2011 13:16

La iniciativa, que vol promoure la cohesió social i la diversitat, es posarà en marxa aquest divendres

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb les entitats i serveis que conformen la Xarxa d'espais per la llengua i amb la col·laboració del Diari de Vilanova i Hiper Simply, impulsen la campanya La ruta dels enigmes. Mitjançant una gimcana, es pretén promoure la cohesió social mentre els participants superen proves al voltant de la llengua, la cultura i la diversitat de la ciutat.

La gimcana de La ruta dels enigmes passarà per diversos equipaments de la ciutat: la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, l'Escola d'Adults Teresa Mañé, Centre Cívic La Geltrú, el Castell de la Geltrú, la Biblioteca Joan Oliva, la Botiga de Vilanova i la Geltrú, el Mercat del Centre, l'Oficina Jove Garraf, el Servei de Català, el Centre Cívic la Sardana, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell i l'Hiper Simply.

En tots aquests indrets caldrà resoldre les proves que es plantegin, que podran ser preguntes, de recerca o d'habilitat. Les persones que encertin totes les respostes participaran en el sorteig de diferents obsequis. Els primers premis seran un televisor de 32" LCD i un ordinador ultraportàtil 10.1" (netbook). 

Divendres comença

La campanya es presentarà el divendres 18 de novembre a les 18 h a la Sala Noble de la Casa Olivella, amb la presència de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, i l'actriu Núria Valls. En aquell moment es donarà inici a la gimcana, que es podrà realitzar fins al divendres 2 de desembre. Poden participar-hi totes les persones nascudes abans del 1999 o en aquell mateix any i que resideixin a Vilanova i la Geltrú. Les bases es podran consultar a partir de divendres aquí o també als equipaments públics de la ciutat.

La Xarxa d'Espais per la Llengua es va crear fa poc més de cinc anys amb l'objectiu d'impulsar la llengua catalana com a eina de cohesió social i llengua d'ús habitual entre tota la ciutadania. La formen aquelles entitats i/o els serveis que organitzen cursos de llengua catalana, de coneixement de l'entorn i, en general, activitats relacionades amb l'acollida de la població nouvinguda. En formen part l'Associació de Dones La Frontissa; Càritas Interparroquial; Creu Roja; ELIC. Servei Educatiu del Garraf; Escola d'adults Teresa Mañé; Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú; i, per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, els serveis de Convivència, Política Lingüística i la Xarxa de centres cívics.

Diversos equipaments i establiments vilanovins col·laboren amb la campanya amb la donació dels diferents premis: 

HIPER SIMPLY: 1 televisor 32" i un netbook
VIU COMERÇ: 1 xec regal de 50€
ESTACIÓ NÀUTICA: sortida d'una hora en una embarcació sense titulació
LLIBRERIA LLORENS: 1 lot de llibres
LLIBRERIA LA MULASSA: 1 lot de llibres
DIARI DE VNG: 1 subscripció d'un any
AUDITORI EDUARD TOLDRÀ: 2 entrades pel Concert de Sant Esteve
MUSEU VÍCTOR BALAGUER: 6 entrades
MUSEU ROMÀNTIC CAN PAPIOL: 6 entrades
CLUB FUTBOL VILANOVA: 2 entrades
CLUB PATI VILANOVA FUNDACIÓ: 4 entrades
PISCINES MUNICIPALS: entrades d'un dia
CINEMA BOSC: 10 entrades 2x1

Es pot trobar més informació d'aquesta campanya i de la Xarxa d'Espais per la llengua a la web www.vilanova.cat/convivencia.

Ruta dels enigmes

Ruta dels enigmes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració