Menú

Les exposicions d’homenatge a Alexandre de Cabanyes posen de relleu la figura del pintor vilanoví

Comparteix:
16/07/2018 9:36

Les mostres al Museu Balaguer i a la Masia d’en Cabanyes han permès trobar material inèdit sobre l’artista

 El Museu Víctor Balaguer i la Masia d'en Cabanyes han acollit des del mes de febrer dues exposicions d'homenatge al pintor vilanoví Alexandre de Cabanyes. Al llarg d'aquests mesos, “La Captura de l'instant” i “L'entorn perpetuat” han mostrat l'obra, la trajectòria i la personalitat de qui ha estat considerat com l'últim modernista.

Les exposicions han anat acompanyades amb l'edició d'un catàleg, que ha permès investigar, recollir i publicar informació sobre Cabanyes, alhora que s'ha donat a conèixer mes enllà de la ciutat la seva figura. Tot aquest treball ha fet possible també que aflorés nou material relatiu al pintor, com ara fotografies, pintures i imatges.

L'homenatge a Alexandre de Cabanyes ha estat una iniciativa conjunta del Museu Víctor Balaguer i de la Masia d'En Cabanyes, comissariat per Oriol Pi de Cabanyes i Esther Alsina.

Al llarg del període d'obertura de les exposicions s'han dut a terme activitats complementàries com conferències, tallers i visites guiades i algunes entitats de la ciutat també s'han afegit al reconeixement a Cabanyes amb xerrades i exposicions.

Pel que fa al nombre de visitants de les exposicions, “La captura del instant”, al Museu Balaguer, ha rebut 7.322 persones, mentre que “L'Entorn Perpetuat”, a la Masia d'en Cabanyes, n'ha rebut 1.211.


Diàleg de cloenda CabanyesL'organització fa una valoració positiva de l'homenatge perquè ha contribuït significativament al coneixement d'Alexandre de Cabanyes a la ciutat i en el territori pròxim i perquè alhora “ha fet possible la promoció de Vilanova i la Geltrú com a espai cultural de referència i els museus com a espais patrimonials a destacar en el panorama cultural de la ciutat. També en allò que fa referencia a la promoció turística.”

Dimecres es va dur a terme l'última activitat de l'homenatge, un diàleg al voltant de l'artista i el seu context, amb la participació d'Oriol Pi de Cabanyes, Esther Alsina, Francesc Fontbona i Francesc Puig Rovira.

Cabanyes, autoretrat

Cabanyes, autoretrat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració