Menú

Les bicicletes, protagonistes a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Comparteix:
26/05/2015 9:45

Es presentarà el projecte 'BiciBiblios, a la recerca de llibres i lectors', i també el llibre 'Escalada a Montjuic: 1965 - 2007' de Rafael Vallbona

Dimecres 3 de juny a les 19 h, la biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú acollirà una vetllada marcada per l'esport de les dues rodes: el ciclisme. L'acte servirà per presentar en societat el projecte "BiciBiblios, un viatge a la recerca de llibres i lectors", organitzat pel Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya i que té per protagonista Rafel Vallbona.
El mateix Rafel Vallbona presentarà el seu darrer llibre, que porta per títol "Escalada a Montjuic: 1965 – 2007: l'ascens de la ciutat", editat per Cossetània el 2014.
La doble presentació comptarà amb la presència de Vallbona, la cap del Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya Carme Fenoll, i el president de la Unió Ciclista Vilanova Antoni Palacios.

'BiciBiblios, un viatge a la recerca de llibres i lectors', és un projecte que ha sorgit amb motiu de l'Any de les Biblioteques - 2015, i interrelaciona la literatura de viatges com a mitjà per a conèixer paratges i experiències viscudes per altres, amb la bicicleta, com a mitjà de comunicació més proper al territori.
"Els ciclistes són adolescents en plena descoberta de la vida", segons l'antropòleg Marc Augé. No és el mateix viatjar en cotxe que fer-ho en bici, perquè amb la bicicleta es cartografia el territori.
L'escriptor, periodista i aficionat al ciclisme Rafel Vallbona realitzarà un recorregut de sis etapes que cada dia finalitzarà en una biblioteca diferent, on realitzarà una xerrada al voltant dels llibres de viatges i sobre el viatge com a forma de coneixement i transformació. Per saber-ne més: BiciBiblios: un viatge a la recerca de llibres i lectors

Coincidint amb la presentació d'aquest original projecte, l'autor presentarà la seva darrera obra sobre ciclisme: Escalada a Montjuic. 1965 – 2007. Aquest llibre és una crònica dels quaranta-quatre anys de vida d'una cursa ciclista que va mostrar al món les primeres imatges panoràmiques de Barcelona i que va fer que moltes celebritats de l'esport, com Eddy Merckx, se n'enamoressin. Una cursa encapçalada per Joaquim Sabaté i Dausà, president de l'Esport Ciclista Barcelona, que esdevingué un referent, juntament amb la Volta a Catalunya, dins del calendari ciclista internacional.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell té una especial sensibilitat pel ciclisme, i un exemple d'això és el seu Racó Ciclista, un dels pocs del seu gènere, que conté un gran nombre de documents relacionats amb la bicicleta. A més, recentment ha creat un compte a Twitter des d'on dinamitza les diferents accions que realitza el Racó: @RacoCiclista

Bicibiblios

Bicibiblios

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració