Menú

Atenció odontològica solidària per als infants

Comparteix:
24/11/2016 11:31

La Unitat d'Odontologia de l'Hospital de Sant Antoni atén nens i nenes en situació de vulnerabilitat social i/o pobresa, derivats des dels Serveis Socials municipals

Després que el mes d'abril el Centre Dental Vilanova comencés un projecte d'atenció bucodental per facilitar l'accés a la salut bucodental de tota la població adulta del municipi, la Unitat d'Odontologia de l'Hospital de Sant Antoni Abat s'ha sumat a l'atenció odontològica solidària, en aquest cas dirigida als infants entre 3 i 18 anys.

La col·laboració amb aquesta clínica privada es remunta a l'any 2014, any durant el qual la Unitat d'Odontologia de l'Hospital de Sant Antoni Abat va atendre diverses persones derivades pels Serveis Socials. Ramon Pérez, gerent de la unitat, renova ara la seva col·laboració solidària amb idèntics compromisos que els acordats en l'atenció a la població adulta.

L'objectiu és garantir la cobertura de determinats tractaments odontològics a la població del municipi que, degut a la seva situació econòmica, no pot assumir el cost dels tractaments bucodentals necessaris no coberts per la Seguretat Social.
Aquesta iniciativa neix de la preocupació dels i les professionals de l'àmbit social i sanitari de primera línia d'atenció per facilitar l'accés a la salut bucodental de la població del nostre municipi en situació de vulnerabilitat social i/o pobresa.
Així, aquest projecte busca la implicació de les clíniques odontològiques de la ciutat per oferir determinats serveis odontològics de manera semigratuita a la població prèviament valorada pels Serveis Socials municipals.

Des de la Regidoria de Serveis Socials i Salut, la regidora Gisela Vargas ha mostrat la seva satisfacció per aquest acord, i ha recordat que "el nostre desig seria que hi hagués més clíniques dentals a Vilanova i la Geltrú que se sumessin a aquesta iniciativa en el marc de la seva responsabilitat social corporativa. D'aquesta manera, la nostra seria una ciutat amb un projecte social de cobertura bucodental de tota la població".

L'actual crisi econòmica ha posat de manifest les múltiples problemàtiques socials que suposen les situacions de pobresa i exclusió social. Les conseqüències de la pèrdua o manca d'ingressos comporten problemes per assumir despeses i cobrir necessitats bàsiques, entre les quals hi ha una mínima atenció odontològica preventiva i reparadora de malalties bucodentals.
Cal tenir en compte la preocupació els professionals de la salut i dels serveis socials per les greus conseqüències que pot tenir sobre la salut de la població l'absència d'una salut bucodental bàsica (higiene, càries, periodòncia, endodòncia), i que pot derivar en la pèrdua de peces dentals i/o abscessos, afectant de manera integral la salut de la persona.

Els criteris per derivar pacients des dels Serveis Socials municipals són els mateixos que se segueixen amb els adults: es fan dues derivacions noves per setmana, per poder fer intervencions preventives (promoció de la salut, neteja, segellat de fissures i curetatges), i reparadores (obturacions i endodòncies), amb un copagament únic de 3 € per visita. Qualsevol altre tractament necessari serà diagnosticat, però no queda cobert en el context d'aquesta col·laboració.Dentista box
Els responsables dels menors s'hauran de comprometre a acompanyar els infants, a pagar els 3 euros, i a no faltar a les visites programades fins a finalitzar el tractament, per no perdre la participació en el projecte.

Dentista Sant Antoni

Dentista Sant Antoni

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració