Menú

L'Ajuntament de VNG commemora el Dia Internacional de les Dones

Comparteix:
03/03/2010 12:52

La lectura d'un manifest a la plaça de la Vila, acte central de la jornada del 8 de març. Durant tota la primavera hi ha propostes al voltant del paper de la dona en tots els àmbits socials

'100 anys fent possible la igualtat' és el lema del manifest que aquest any Vilanova i la Geltrú i la resta de localitats de la Federació Catalana de Municipis faran públic amb motiu del Dia Internacional de les dones, dilluns 8 de març. El manifest posa de relleu que fa un segle Clara Zetkin va promoure la celebració d'aquesta diada amb l'objectiu d'aconseguir el sufragi universal femení. 100 anys després i, en un context de crisi econòmica mundial que afecta molt especialment les dones, cal seguir reivindicant la presència femenina en tots els espais de la vida; la no discriminació salarial;l'eliminació de la bretxa digital i les aportacions de les dones en l'exercici del poder polític, entre d'altres qüestions.

L'Ajuntament de VNG ha organitzat diversos actes per donar rellevància a aquesta jornada de reconeixement i reivindicació del paper de la dona en tots els àmbits de la societat. El programa d'actes al voltant d'aquesta diada i que recull l'Àgora de Primavera, inclou la lectura del manifest per commemorar el 8 de març. L'acte institucional es farà a la plaça de la Vila, a les 12 h i anirà a càrrec del cantautor i Defensor de la Ciutadania de VNG, Joan Cullell, àlies Pere Tapias.

A banda d'aquest acte, a les 19 h, l'associació de dones La Frontissa ha convocat una concentració i lectura d'un manifest a la plaça de la Vila. Altres actes que s'organitzen des de l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG per commemorar el Dia Internacional de les Dones és l'exposició 'Escriptores del segle XXI' a la Biblioteca Joan Oliva, on es mostren les novel·les de les escriptores més llegides. Aquesta mostra es pot veure del 8 al 12 de març.

Consulteu la programació de l'Àgora de Primavera

cartelldiadona2010

cartelldiadona2010

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració