Menú

Bernat Soler Mañé guanya el 2n Premi d'Investigació Armand Cardona Torrandell

Comparteix:
15/05/2012 9:05

L'acte d'entrega del premi coincidirà amb la presentació de l'Associació Cultural que porta el nom del pintor vilanoví

El divendres 18 de maig, a les 19 h, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà l'acte de lliurament del 2n Premi d'Investigació Armand Cardona Torrandell que el tribunal ha decidit atorgar a Bernat Soler Mañé. Bernat Soler va realitzar el treball guanyador quan era estudiant de Batxillerat Artístic de l'IES Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú i va rebre la tutoria de German March Sierra, cap del Departament d'Arts.

Un dels grans compromisos de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell és vetllar per la difusió de la figura del pintor i per la promoció de la seva obra i és per aquest motiu que es convoca aquest premi, que té per objecte l'obra del pintor i la seva trajectòria, desenvolupada fonamentalment entre els anys 1957 i 1985, i que en aquesta ocasió s'ha adreçat a estudiants de batxillerat i cicles formatius.

El jurat ha estat format per Marijó Riba Huguet, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Àlex Cardona Masdeu, membre de la família Cardona Torrandell; Josep Maria Also Torrents, catedràtic de Dibuix, i Anna Cabutí Calatayud, directora de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Coincidint amb l'acte de lliurament del premi es farà la presentació de l'Associació Cultural Armand Cardona Torrandell. Aquesta associació, promoguda per familiars, amics i coneixedors de l'obra de Cardona, s'ha constituït amb la voluntat de: 

- contribuir al coneixement, a l'estudi i a la difusió de l'obra de l'artista Armand Cardona Torrandell (1928-1995) i dels principis estètics que l'inspiraren, per mitjà d'exposicions, conferències, escrits i altres activitats. 

- col·laborar a la preservació del fons de la seva obra, en els diversos vessants, i impulsar que una part del fons pugui ser mostrat de manera permanent en un espai públic. 

- impulsar l'obtenció de recursos econòmics específics per a la realització d'estudis sobre la personalitat i l'obra de l'artista, per mitjà de la convocatòria de beques, bosses d'estudi i altres incentius, i també per a l'ampliació del fons artístic i documental. 

- col·laborar amb altres persones físiques i jurídiques a la finalitat expressada, i d'una manera especial amb els familiars de l'artista, amb la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, amb la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

En aquest acte s'exposaran aquest objectius i es presentarà la Comissió Gestora, els estatuts i els propers projectes. A continuació es realitzarà una visita comentada a l'exposició d'obres de l'artista que s'exhibeix en una sala de la biblioteca i es farà una mostra audiovisual d'altres obres del dipòsit efectuat pels familiars de l'artista.

2n Premi d`Investigació ACT

2n Premi d`Investigació ACT

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració