Menú

S'edita una guia amb els locals buits del Nucli Antic per afavorir l'obertura de nous establiments comercials

Comparteix:
15/10/2012 8:03

Promocionar econòmicament la zona és el darrer objectiu del Pla d'Intervenció del Nucli Antic que ja està finalitzant.

Activar econòmicament la zona del Nucli Antic aprofitant els locals buits que hi ha en aquesta zona de la ciutat és l'objectiu de la Guia de locals buits que ha editat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través del Pla del Nucli Antic. Es tracta d'una guia on s'hi detallen les característiques i ubicació dels locals buits disponibles que hi ha al mercat i que es troben situats en aquest àmbit d'actuació per tal que persones emprenedores optin per inciar-hi una activitat econòmica. 

La guia presenta una trentena de locals que s'adapten a diferents possibilitats de negoci, des del comerç al detall a oficines, despatxos professionals o tallers. A més en la part explicativa s'hi reflecteixen els avantatges econòmics referents a l'exempció de la taxa per l'obertura d'activitats, contemplada en el POUM per a alguns carrers i places del Nucli Antic i també la línia de subvencions d'enguany destinada als establiments comercials del barri o bé persones que vulguin obrir nous establiments. Aquets ajuts que es poden sol·licitar fins al 15 de novembre estan adreçats a la rehabilitació i modernització dels locals.


Finalització del PINA
El Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, PINA, arriba al seu punt final amb l'objectiu de revitalitzar econòmicament aquesta zona. Per aquest motiu a través del programa de desenvolupament local 'Treball als Barris' del Servei d'Ocupació de Catalunya, SOC, es treballa per mobilitzar els locals buits afavorint la implantació de noves activitats. En aquest sentit, l'Ajuntament de VNG, a través del PINA posa a l'abast de les persones interessades informació sobre aquests locals però no actua d'intermediari. Les persones emprenedores interessades en algun d'aquests locals hauran de contactar amb els API's i o propietaris que s'anuncien a la guia i que gestionen la disponibilitat dels locals.

La guia estarà disponible a partir d'aquest dilluns 15 d'octubre a les següents oficines i serveis: Oficina d'Atenció Ciutadana, plaça de la Vila, 8; Oficina del Pla del Nucli Antic, carrer de Josep Llanza, 1-7; Oficina de Promoció Econòmica i Turisme, plaça de la Vila, 11 i Serveis d'Iniciatives Econòmiques, carrer de la Unió, 81-87. També es pot descarregar clicant aquí.

guia locals buits Nucli Antic

guia locals buits Nucli Antic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració