Menú

La Turuta, la moneda social que s'estrena al Mercat de segona mà i d'intercanvi

Comparteix:
03/04/2012 13:01

L'experiència, de caràcter pilot, té com a objectiu utilitzar una moneda social i complementària per facilitar la compra - venda

La tercera edició del Mercat de segona mà i d'Intercanvi que se celebra a la plaça de les Casernes de Vilanova i la Geltrú, el matí del diumenge 15 d'abril, tindrà com a novetat més destacable la incorporació, de manera pilot, d'una moneda social local com a instrument per a facilitar la compra-venda.

La Turuta és el nom d'aquesta moneda complementària, sorgida a partir d'un projecte impulsat per l'associació ECOL3VNG (ecosistema econòmic, ecològic local). Estarà present en el mercat i serà la unitat monetària amb la que, els qui ho vulguin, podran comprar, vendre o intercanviar els seus productes.

Per donar a conèixer la Turuta i el seu mecanisme de funcionament el Departament de Medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, organitza pel dijous 12 d'abril a les 18 hores. al CRIA (Centre de Recursos i informació ambiental) ubicat la plaça dels Lladoners, una sessió informativa i formativa per a totes les persones que participin en el Mercat, i estiguin interessades en prendre part d'aquesta innovadora experiència.

Les monedes socials ja existeixen en altres parts del món i representen una important eina per a reactivar i fer funcionar l'economia local. En temps de crisi representa una manera de potenciar el comerç i les transaccions econòmiques locals dins un sistema més just i social, no excloent ni especulatiu.

El valor de la Turuta es genera com a resultat del treball de les persones i serveix per l'intercanvi de productes o serveis. Es gestiona des de l'Oficina de Canvi Local, creada per l'associació ECOL3VNG, legalment constituïda. Per poder participar i disposar de Turutes cal ser-ne soci.

La experiència en l'aplicació de la moneda social, de la Turuta al Mercat de segona mà i d'Intercanvi, serà pionera a Vilanova i la Geltrú, i servirà per posar en pràctica una iniciativa, a la que també ja s'han adherit alguns comerços de la ciutat.

Turutes

Turutes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració