Menú

La Festa Major de Vilanova i la Geltrú creix a la Viquipèdia

Comparteix:
26/05/2017 14:04

Fruit del projecte promogut per la Xarxa de Biblioteques ha augmentat la informació present en aquesta font d'informació. A l'estiu es completarà aquesta acció amb un concurs fotogràfic

El passat 18 de març la Xarxa de Biblioteques Públiques de Vilanova i la Geltrú va organitzar una Viquimarató sobre la Festa Major de les Neus de Vilanova i la Geltrú i la seva cercavila, amb la col·laboració de l'Amical Wikimedia.
Aquesta activitat s'engloba dins el projecte de col·laboració entre les biblioteques de Vilanova i la Viquipèdia, la coneguda enciclopèdia en línia editada per voluntaris, i forma part del pla d'acció que les biblioteques estan desenvolupant al llarg de l'any 2017. El principal objectiu és incrementar la informació i la difusió de temes locals, fent-los accessibles online, alhora que es dóna visibilitat i es difonen les fonts d'informació existents tan a les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú com en altres centres documentals de la ciutat.
Prenent com a referència els balls que participen a la Cercavila del Vot del Poble, segons el Protocol de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú aprovat el 2014, es va realitzar aquesta acció.
Prèviament, el dilluns 13 de març, s'havia realitzat a la biblioteca Joan Oliva una sessió de formació, impartida per personal de les biblioteques, per tal de donar unes petites nocions sobre com editar a la Viquipèdia.
A la Viquimarató del 18 de març hi van prendre part 7 persones que, distribuïdes entre la Biblioteca Joan Oliva i l'Armand Cardona, van passar el matí bé millorant pàgines ja existents o bé creant-ne de noves.
Així, es van crear les següents pàgines:
- Drac de la Geltrú
- Carpa Juanita i el Porró
- Ball de Nans
- Mulasses de Vilanova i la Geltrú
- Gegants de Vilanova i la Geltrú
- Cercavila de l'Imaginari
Però també s'ampliaren de manera significativa les següents pàgines ja existents:
- La Festa Major de les Neus de Vilanova i la Geltrú
- Bordegassos de Vilanova i la Geltrú
- Falcons de Vilanova i la Geltrú
- Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú
- Drac de Vilanova i la Geltrú
L'acció també ha servit per endreçar les fotografies existents sobre els diferents balls populars al repositori central de Wikimedia Commons i crear la pàgina de Pere Gassó, castellers dels Bordegassos, guardonat aquest 2017 amb el premi a la Trajectòria castellera per la Revista Castells. Aquestes pàgines es van referenciar amb la bibliografia aportada per les Biblioteques, l'Arxiu Comarcal del Garraf, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i la que es troba en línia.
Aquesta Viquimarató tindrà continuïtat durant els mesos d'estiu amb la realització d'una WikiTakes fotogràfica, una concurs fotogràfic, per tal d'incorporar fotografies lliures de drets que complementin la informació de la festa gran de Vilanova i la Geltrú.

La Festa Major de les Neus

La Festa Major de les Neus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració