Menú

Les biblioteques de Vilanova participen a les 'XVIII jornadas bibliotecarias de Andalucía' que se celebren a Granada aquest cap de setmana

Comparteix:
04/11/2015 10:33

Presentaran com a bones pràctiques l'ús de les noves tecnologies en la dinamització de la música i la Classificació Decimal Universal de les sales infantils

Divendres 6 i dissabte 7 de novembre la ciutat de Granada acollirà les XVIII Jornadas Bibliotecarias de Andalucía amb la participació del bibliotecari responsable de la secció audiovisual de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, i de la bibliotecària responsable de la secció infantil de la mateixa biblioteca.

Les jornades porten per títol ‘Innovació, professió i futur', i les biblioteques de la nostra ciutat hi presentaran dues ponències amb les que es pretén donar visibilitat al treball que es realitza en diferents àmbits relacionats amb la innovació en les biblioteques públiques.
Divendres a la tarda es farà la presentació La Clasificación Decimal Universal (CDU) adaptada a las salas infantiles, que tractarà sobre l'adaptació de la CDU ideada i creada a Vilanova per a facilitar la tasca d'ordenació de les sales infantils i la formació d'usuaris. Una adaptació amb il·lustracions de Glòria Fort que utilitzen totes les biblioteques de la ciutat i que ja han implantat moltes biblioteques públiques i escolars d'arreu de Catalunya.

Dissabte al matí serà el torn de la segona comunicació, que porta per títol Música y nuevas tecnologías en la Xarxa de Biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú, i que difon les diferents iniciatives que des de les biblioteques de la ciutat es realitzen per donar més visibilitat als fons musicals de les biblioteques i a tot allò relacionat amb la música. Plataformes com Spotify o YouTube i conceptes com l'streaming són fenòmens novells que influeixen directament en els tres eixos que fonamenten la tasca dels bibliotecaris (musictecaris en aquest cas): la prescripció documental, la difusió de la música i la hibridació de la col·lecció presencial amb la virtual.

Encara en relació amb la difusió de la música, el proper 19 de novembre es presentaran diverses bones pràctiques de les Biblioteques VNG en el marc de les jornades Bib&Play: música a la biblioteca pública, que tindran lloc a l'Arts Santa Mónica de Barcelona.

Jornades biblioteques

Jornades biblioteques

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració