Menú

Gala de presentació dels curtmetratges del projecte Reacciona

Comparteix:
26/05/2016 12:50

Més de dos-cents alumnes de secundària de VNG han elaborat 8 treballs amb temàtica social

El projecte Re@cciona ha arribat aquest curs a la sisena edició. Ahir es va fer a l'auditori Eduard Toldrà la gala de presentació dels curtmetratges que enguany han elaborat 208 alumnes de secundària de 8 centres educatius de la ciutat.

Els nois i noies de tercer i quart d'ESO dels instituts Dolors Mallafré, Manuel de Cabanyes, Lluch i Rafecas, col·legi Santa Teresa de Jesús, Sant Bonaventura, Divina Providència, Escola Pia Vilanova i El Cim van presentar els treballs realitzats.

Reacciona 2La particularitat dels curtmetratges és la temàtica i l'objectiu, ja que els joves treballen des de l'inici del projecte amb una ONG per tal que el seu projecte ajudi a conscienciar sobre alguna situació que considerin injusta o que creguin que mereix més atenció. Enguany s'ha volgut focalitzar l'atenció cap als Drets Humans, amb el convenciment que la transmissió dels valors associats a aquests principis universals tenen un gran poder transformador de la societat.

En aquesta edició del Re@cciona hi ha participat com a voluntaris i col·laboradors Ramon Carbonell, de Cáritas, Albert Rodríguez, de CCOO Garraf-Penedès , Agustí Panyella, rector de la parròquia de Sant Joan, Manel Casals de Grup de Solidaritat Fem Pous, Elisabeth Domenech, advocada i mediadora, Ma. Piedad Espitia, historiadora i activista, Susana Agüera, d'Enginyeria Sense Fronteres, Toni Albà, actor, i Mah Iahidih, sotsdelegat de Catalunya del Front Polisari Saharauí (Acció Solidària amb el Sàhara).

Reacciona 3Els vuit curtmetratges que es van visionar ahir varen ser "Espelmes apagades", dels alumnes de 3r d'ESO de l'escola Divina Providència, "Obre els ulls!", d'un grup de voluntariat de l'escola el Cim, "Desequilibris normalitzats", dels alumnes de 4rt d'ESO de l'institut Lluch i Rafecas, "Notícies del Congo", dels alumnes de 4rt d'ESO del col·legi Sant Bonaventura, "Deixa'm ser, deixa'm expressar" de 4rt d'ESO de l'Escola Pia, "Clean Money", de l'alumnat de música de 4rt d'ESO de l'institut Dolors Mallafré, "Contrast", de 4rt d'ESO B de l'Institut Manuel de Cabanyes, i "Bufa el vent", de 3r d'ESO de l'escola Santa Teresa.

El alumnes han treballat des de l'inici de curs en un taller de cinema, on aprenen a dur a terme totes les facetes d'un projecte cinematogràfic. A més de ser els autors dels guions, els joves han fet d'actors, han buscat localitzacions, han rodat, creat la música i han editat el curtmetratge ells mateixos. La producció dels DVD finals representa també un procés de creació conjunta i de presa de decisions democràtica del grup. La finalitat d'aquest treball en equip és que el jovent es faci seu el projecte i esdevingui protagonista tant en la producció com en la difusió del missatge dels curtmetratges.

El projecte Re@cciona forma part de les activitats de sensibilització educativa entorn el foment de valors el respecte dels drets humans i la promoció de la cultura per la pau, que la regidoria de Cooperació i Solidaritat amb el suport de Oxfam Intermon ofereix als centres de secundaria de la ciutat.

Després de sis anys, el projecte s'ha consolidat a Vilanova i la Geltrú i a més està tenint rèpliques a altres municipis com Barcelona, Martorell, Sitges i Calafell. La SGAE, Societat general d'Autors i Editors, ha mostrat el seu interès i ha col·laborat en el projecte. De fet la setmana passada es va fer a la Filmoteca de Catalunya una presentació on es van poder veure curtmetratges de centres de les diferents ciutats.

Des de l'inici del Re@cciona, el curs 2010/2011, fins ara s'han fet un total de 61 curtmetratges, en total 1.472 alumnes de tots els centres de secundària de la ciutat.

La gala de presentació dels treballs va cloure amb un petit col·loqui, la intervenció del regidor d'Educació, Joan Martorell, un passi de les preses falses i un making off dels curtmetratges.

Més fotos AQUÍ

Reacciona 1

Reacciona 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració