Menú

L'Ajuntament de VNG adquireix 27 bicis per als desplaçaments del personal

Comparteix:
16/12/2009 13:32

És una iniciativa per afavorir la sostenibilitat i l'eficiència de la mobilitat municipal, prevista en el PAES

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha incorporat en el seu parc mòbil una flota de 27 bicicletes per a ús del seu personal. L'objectiu és promoure una mobilitat més sostenible en els departaments municipals que realitzen desplaçaments, de manera que es contribueix a disminuir les emissions de CO2 a la ciutat i alhora s'avança en les fites de l'administració de ser més eficient en energia, temps i economia. La creació d'una flota municipal de bicicletes és una mesura prevista en la primera fase del PAES (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible), aprovat pel Ple municipal l'octubre passat.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, i el regidor de Mobilitat i adjunt a l'Alcaldia, Xavier Carbonell, han presentat aquest migdia la flota de bicicles a la plaça de la Vila. Iolanda Sánchez ha qualificat aquesta iniciativa com "un gest per fer possible el canvi ambiental, una manera de fer pedagogia, coincidint amb la celebració de la cimera de Copenhaguen", de la qual s'espera el compromís de noves polítiques de respecte pel medi ambient.

Es calcula que amb la incorporació dels velocípedes s'estalviarà l'emissió de 7,54 tones de CO2 anuals. Així mateix, s'ha estudiat que per a trajectes de fins a 5 km, la bicicleta és el vehicle més ràpid a la ciutat. Per tot plegat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú oferirà aquesta forma de desplaçar-se als seus treballadors i treballadores, com a alternativa al cotxe.

De les 27 bicis, 19 són convencionals per a zona urbana, 6 són elèctriques i dues, de tipus mountain-bike per a la Policia Local. S'ubicaran en punts d'estacionament en diferents dependències municipals. Aquesta iniciativa es vol estendre al teixit associatiu de la ciutat, per això els departaments de Medi Ambient (a través del CRIA) i de Participació posaran tres de les bicicletes a disposició de les entitats, mitjançant convenis de cessió per a sis mesos.

El projecte es completa amb una aplicació informàtica per gestionar i fer seguiment del nou servei, de l'ús que se'n fa i de l'estalvi d'emissions que comporta. D'altra banda, s'ha editat un mapa-guia de la bicicleta per ciutat, que serà extensiu a tota la població i que conté consells pràctics i un plànol actualitzat dels carrils bici i carrers pacificats de la ciutat. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha adquirit les bicicletes mitjançant un projecte subvencionat de l'Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. El cost total del projecte és de 22.081 euros.


Presentació flota bicicletes

Presentació flota bicicletes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració