Menú

El Circ Raluy convida 30 infants del Centre Obert a gaudir d'una tarda de circ

Comparteix:
21/07/2016 14:32

Els infants i joves dediquen l'estiu a fer reforç escolar, i van poder gaudir d'una activitat de diversió que recordaran

Dimecres una trentena d'infants de la Xarxa de Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú van poder gaudir d'una jornada de circ, gràcies a les invitacions gratuïtes que els va facilitar el Circ Raluy.
El creador d'aquest prestigiós circ, Luis Raluy, nascut el 1911, des de ben petit se sentia atret pel món màgic i meravellós del circ, que el fascinava però que li era inabastable perquè l'economia familiar no li permetia pagar l'entrada.
És per això que, quan s'instal·la en un municipi, el Circ Raluy facilita l'accés als infants que també viuen una situació d'economia familiar fràgil.

Així, dimecres, després de fer les classes d'estiu de reforç de les matèries escolars, els infants dels centres oberts del Tacó i del Molí de Vent van baixar fins al Parc de Ribes Roges per visitar les caravanes antigues dels artistes, els pallassos Sandro i Bigotis, els trapezistes, l'home del foc, el mag i el seu ós, la gallina voladora, els equilibristes i malabaristes, i van conèixer tres generacions d'artistes Raluy.
En acabar van poder agrair personalment a Luis Raluy, fundador d'aquest circ, la generositat de regalar-los aquesta magnífica vetllada, en la que van veure els seus fills i néts actuar. També van poder saludar els responsables de l'escola de circ Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú, que durant aquest curs escolar havien regalat un dissabte de circ als infants del Centre Obert, en el marc del Dia Mundial del Circ.

Durant el mes de juliol, el Centre Obert treballa per les tardes i basa la seva activitat en el reforç de les matèries escolars, així com el treball d'hàbits d'estudi i nous aprenentatges.

El Centre Obert
El Centre Obert és un servei socioeducatiu que s'inscriu dins el marc d'actuació dels Serveis Socials Bàsics. Té com a objectiu enfortir la xarxa d'atenció i els recursos cap als infants i adolescents de la ciutat, especialment aquells que viuen en situació de fragilitat social.
La metodologia de treball del Centre Obert parteix de la idea que ampliar oportunitats (d'educació, de salut, de recursos de la xarxa social,...) obre nous camins i nous escenaris de vida per als infants i les seves famílies. Com més oportunitats i més experiències i participació en espais normalitzats de la vila, millors coneixements i més vincle participatiu i comunitari.
El Centre Obert va començar a funcionar el curs 2013-2014 i té com a objectius la prevenció, la promoció i el benestar dels infants i adolescents. L'horari durant el curs escolar és de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h.
Hi ha quatre Centres Oberts a la ciutat: el centre obert de Mar, el centre obert de Llevant (ubicat al Centre Cívic Tacó), el centre obert de Ponent (ubicat al Centre Cívic Molí de Vent) i el centre obert- Espai Jove (ubicat al Centre Cívic Sant Joan).

centre Obert

centre Obert

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració