Menú

Es posa en marxa la campanya 'De Festa, els joves OK'

Comparteix:
26/02/2014 12:51

Hi haurà dos punts de salut a Vilanova i la Geltrú durant el Carnaval d'enguany

El Consell Comarcal del Garraf i les regidories de joventut dels sis municipis de la comarca posen en marxa la campanya "De Festa, els joves Ok", amb la finalitat de promoure les actituds responsables dels joves en relació a les conductes cíviques i saludables.

A través d'un cartell que es distribueix per tota la comarca, la campanya reforça i posa en valor els comportaments responsables dels joves que coneixen els seus límits, que tenen consciència dels riscos, que viuen la festa amb respecte pels veïns, que s'informen i són crítics. El disseny d'aquesta acció va sorgir del Traca, pla de prevenció de drogodependències de Canyelles, Cubelles i Olivella i de la Mancomunitat Fontsanta, i es va posar en marxa l'any passat amb l'edició d'un cartell amb una sèrie de recomanacions relacionades amb el consum d'alcohol. A Vilanova i la Geltrú també es va editar un cartell similar amb aquesta finalitat, durant les festes d'estiu.

Pel regidor de joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, no es casual que la campanya es presenti "abans de Carnaval, donat que és una de les activitats en la què més gent jove pren la paraula i n'és protagonista. Es tracta d'una campanya positiva, que reafirma els valors dels joves mentre se'ls dona informació per a tenir un comportament responsable". El regidor també anuncià que durant el Carnaval la Vilanova i la Geltrú comptarà amb un punt de salut a la plaça de la Vila, el divendres de l'Arrivo i el dimarts del Vidalot, amb la participació de tècnics de prevenció l'Oficina Jove i de la Creu Roja.

La campanya "Els joves de festa OK" forma part dels objectius marcats pel Traca que engloben accions per promoure estils de vida saludables en joves i per fomentar una cultura de l'oci no associada al consum de drogues. Aquest any s'han realitzat xerrades als centres educatius de Canyelles, Cubelles i Olivella sobre el consum d'alcohol, tabac i cànnabis, la presa de decisions o la violència entre joves. També s'han realitzat tallers de grafitti, cuina i fútbol sala. L'objectiu d'aquestes activitats es entrar en contacte amb joves en el propi territori, als seus llocs de trobada, en la seva pròpia cultura de diversió, per identificar necessitats i motivar la seva participació en les propostes de prevenció.

Pel que fa a l'elaboració de materials adreçats a joves i famílies, enguany s'estan preparant fulletons sobre el cànnabis i l'alcohol i s'està dissenyant una campanya sobre els usos dels medicaments entre la població adulta. Aquests materials, que inclouen informació sobre els riscos del consum de drogues, a nivell de salut i de legislació, acompanyen les intervencions del tècnic de prevenció de drogodependències davant casos de consum, d'aplicació de mesures alternatives a la sanció per consum i en les carpes de salut que s'instal·len en diversos espais d'oci per joves.

A la presentació de la campanya, que es va fer a la Sala de les voltes de la Masia Cabanyes, seu del Consell Comarcal del Garraf, també van assistir la consellera de Joventut del Consell Comarcal del Garraf, Montse Santafé; la regidora de Joventut d'Olivella, Ivone Moreno; i la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Sitges, Mireia Rosell

joves ok

joves ok

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració