Menú

Neix el projecte Estació Esportiva Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
14/03/2017 12:54

Ofereix rutes i circuits de mar i muntanya, en diferents disciplines esportives, aprofitant les moltes possibilitats de la ciutat i el seu entorn.

Estació Esportiva Vilanova i la Geltrú és el nou projecte de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que avui s'ha donat a conèixer. Un portal web que neix amb l'objectiu de ser una eina útil per a totes les persones a les quals els agradi practicar esport en contacte amb la natura, aprofitant les moltes possibilitats que ofereix la ciutat i el seu entorn.

L'Estació Esportiva, tal com ha explicat aquest matí la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, neix amb voluntat de ser una eina útil a les persones a les quals els agradi fer esport a qualsevol nivell. "El projecte relaciona els recursos que tenim a l'aire lliure amb circuits pensats per a les persones que fan esport de manera regular, però també per als esportistes esporàdics, així com a tots aquells a qui els agrada realitzar activitat física en família. Un dels aspectes més interessants d'aquesta iniciativa és que tothom pot gaudir de les possibilitats que té Vilanova en entorns de mar i muntanya".

En aquesta primera fase l'Estació Esportiva ofereix tres tipus de rutes: córrer, senderisme i rutes familiars. De manera dinàmica, cada usuari pot triar un recorregut catalogat segons el grau de dificultat i distància. Cada circuit disposa d'una ressenya, un track, una descripció gràfica i una altimetria de manera que l'usuari es pot fer una imatge prèvia i planificar el recorregut.

El Cap d'Esports, Ricard Belascoain, ha explicat que a mig-llarg termini el concepte d'Estació Esportiva busca ser un referent per a la gent que ve a fer activitats a Vilanova i la Geltrú quan disposa de temps lliure, però també un recurs capaç de generar activitat econòmica al territori. "Cada vegada hi ha més gent que busca aquest tipus de propostes i nosaltres tenim un territori idoni per a l'esport de llarga distància i d'esport combinat. L'objectiu és fer incidència en els recursos que té el territori en l'àmbit esportiu i que també els puguin utilitzar els allotjaments hotelers turístics o les mateixes empreses com un servei més als seus clients. Creiem que aquest és un servei que no només reporta activitat física sinó que també és capaç de generar activitat econòmica i ocupació".

El projecte Estació Esportiva es troba en aquest moment en la primera fase. La voluntat és poder incrementar, durant el 2017, l'oferta esportiva amb circuits de BTT, bicicleta de carretera i una part d'esports a l'aigua. I de cara al 2018 es completaria la proposta amb la resta de circuits d'aigua, la natació combinada, les rutes d'orientació o el patinatge.

Estació Esportiva VNG

Estació Esportiva VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració