Menú

Neus Lloveras obre el curs acadèmic de l’EPSEVG

Comparteix:
04/10/2018 14:36

L'alcaldessa de VNG participa aquesta tarda a Barcelona a la jornada 'UPC, ciutat i territori'

Un curs més, l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú ha celebrat l'inici de l'any acadèmic amb un acte institucional a la sala d'actes del campus. La inauguració ha estat presidida per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i el director de l'escola universitària, Frederic Vilà. En representació de l'Ajuntament també hi han estat presents la primera tinenta d'Alcaldia, Olga Arnau, i el regidor Carlos Remacha.

Neus Lloveras ha posat de relleu el valor de la universitat per a la ciutat: "Vilanova i la Geltrú no seria la mateixa si no hi fos l'EPSEVG, implantada al territori des de fa més d'un segle", ha afirmat. L'alcaldessa s'ha mostrat orgullosa de comptar amb un centre universitari modern, en constant evolució i recerca de l'excel·lència, i n'ha destacat com un punt fort "la formació de professionals orientada a les necessitats laborals de les empreses del territori". Així mateix, l'alcaldessa ha valorat positivament la voluntat de la Universitat Politècnica de Catalunya de reforçar la descentralització dels seus estudis; "una aposta positiva, amb visió de país", ha expressat.

En el decurs de l'acte, el director de l'EPSEVG ha presentat la memòria del curs anterior i s'ha mostrat satisfet pel nivell de matriculació del curs que acaba de començar: "de les 395 places de nou ingrés, entre graus i màsters, se n'ha omplert al voltant del 86%", ha explicat. Igualment, Frederic Vilà ha ressaltat l'avenç de l'escola universitària en les seves línies estratègiques de treball, com són esdevenir la universitat de referència al territori; l'aproximació a les empreses, podent oferir pràctiques a tots els estudiants; incrementar la mobilitat internacional, i continuar apostant en la recerca i la transferència tecnològica.

Com és habitual cada inici de curs, s'ha homenatjat els professors i personal jubilats o que compleixen 25 anys de treball al centre. També s'han lliurat premis als dos estudiants amb millor expedient acadèmic i tres beques de mobilitat, una iniciativa que compta amb el suport de Caixa d'Enginyers i Mútua dels Enginyers. L'acte ha comptat també amb una "lliçó magistral" a càrrec de Francesc Fernández, exalumne de l'EPSEVG i actual PMO Manager de l'empresa Circontrol. La ponència ha aproximat el públic en l'experiència del vehicle elèctric.

La Universitat, la ciutat i el territori, a debat

D'altra banda, aquesta tarda l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú participa a la jornada "UPC, ciutat i territori", que tindrà lloc a la Facultat de Nàutica de Barcelona. Amb la voluntat de reconèixer i explicitar ala presència de la UPC en el territori i de fer palès la disposició de la Universitat a ser agents importants de transformació social, la jornada comptarà amb la participació d'altres representants de ciutats amb campus de la UPC.

Així, a part de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, hi seran presents la tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz; l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient de Sant Cugat del Vallès, Joan Puigdomènech; l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; la regidora d'Ensenyament i Universitats de Manresa, Maria Mercè Rosich; la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones de Rubí, Marta García, i l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

El rector de la UPC, Francesc Torres, donarà la benvinguda als assistents i tot seguit, el vicerector d'Infraestructures i Arquitectura de la UPC, Estanislau Roca, oferirà una ponència sobre la UPC, la ciutat i el territori, després de la qual s'obrirà una taula rodona que serà presentada i moderada pel periodista Lluís Reales i en la qual participaran els alcaldes i alcaldesses, tinents d'alcalde i regidors.

Obertura del curs acadèmic de l'EPSEVG

Obertura del curs acadèmic de l'EPSEVG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració