Menú

La Fira de Novembre més gran i més ambiciosa

Comparteix:
29/10/2013 15:36

El certamen firal ocuparà 70.000 m2, 250 expositors i espera 140.000 visitants

L'edició d'enguany de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú ocuparà 70.000 metres quadrats d'extensió i tindrà més de 250 expositors. Les previsions de l'organització pels tres dies – 8, 9 i 10 de novembre – son que el certamen rebi 140.000 assistents aproximadament.

La Fira però s'obre dijous 7 de novembre amb un acte acadèmic que Josep Oliver Alonso, catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB, farà a les 18.30 h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Aquest acte estarà organitzat per l'ADEG i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La inauguració de la Fira serà divendres 8, a les 11.30 h, davant el monòlit a Francesc Macià a la rambla de la Pau. El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, serà l'encarregat de donar el tret de sortida de la Fira, al costat de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras. El tradicional recorregut firal passarà per l'estand de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a la cantonada de la rambla de la Pau amb el carrer de la Boia, on es faran el parlaments, i continuarà per tot el recinte fins a la plaça de la Vila.

En aquest sentit, cal destacar que l'estand municipal, continua amb la seva voluntat participativa dels darrers anys però enguany ampliada. A la ja tradicionals presentacions d'empreses, cooperatives, entitats i associacions, que es produiran al llarg de tres dies en un calendari que s'anunciarà properament, a l'estand es podrà veure un ampli recull de fotografies de la ciutat publicades a la xarxa social Instagram, a més d'informació sobre el projectes del pas soterrat sota la via del carrer de la Llibertat i de les noves funcionalitat de l'Espai El Far, i una proposta sobre la promoció de la llengua catalana que necessitarà de la participació i col·laboració de tots.

El mateix divendres a les 19 h està prevista a Neàpolis 19 h una sessió sobre les “Directrius del Pla estratègic d'Activitat Econòmica a Vilanova i la Geltrú” amb la presència com a ponents de Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Vilanova i la Geltrú; Joan Campreciós, Coordinador Adjunt del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona; Isidre Also, coordinador i presentador de les directrius del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica de VNG; i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú.

El programa paral·lel i totes les activitats de la fira es podran trobar al Diari de Fira que publicarà el Diari de Vilanova a l'igual que l'any passat. Aquest programa, hores d'ara no està tancat. Tot i això, hi ha propostes que cal destacar com la Bossa Solidària que es podrà comprar a l'estand de l'organització de Fira al preu de dos euros des quals la meitat aniran a parar a la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú. També destaca la reedició de l'espai Vi+Teca que enguany es podrà visitar a la rambla de la Pau, a l'alçada del carrer de la Boia, i on es podran fer desgustacions de vins i propostes gastronòmiques de qualitat amb la participació de Menja't Vilanova i Temps de Vi i la col·laboració de la DO Penedès. A aquest espai, que tindrà un horiari més ampli que el de la Fira, també hi haurà actuacions musicals a l'escenari.

En el pla gastronòmic també es destacable el fet que més de trenta bars pròxims al recinte firal oferiran la Tapa de la Fira al preu únic d'1,5 euros al llarg dels tres dies. Les propostes dels establiments seran lliures, però el preu serà únic. Per la seva banda ViU Comerç torna a captar la plaça de la Vila que esdevindrà el centre comercial de la ciutat amb un gran nombre de propostes. Des de Creu Roja es pensa fer un recollida de joguines, mentre que el passeig del Carme, a la banda del parc de Ribes Roges, s'instal·larà un circuit de motocicletes elèctriques.

Un dels aspectes novedosos és que el Teatre Principal romandrà obert el tres dies i amb la façana il·luminada durant les nits. Al Teatre es podrà visitar l'exposició d'Armand Cardona Torrandell sobre l'escenografia de la “Ronda de mort a Sinera”, un dels actes centrals de l'Any Espriu a la ciutat. També novetat és la zona lúdico esportiva que s'instal·larà a la rambla de Lluís Companys i que comptarà amb un gran nombre de jocs de tota mena.

Per dissabte destaca la trobada de plaques de cava al passeig del Carme i per diumenge al matí la tradicional trobada de puntaires d'areu de Catalunya també al mateix indret. Per diumenge matí està previst la presència d'un globus aerostàtic de Banc de Sabadell al recinte firal.

L'Estació Nàutica i Club Nàutic oferiran un ampli programa d'activitats. En aquest sentit l'Estació Nàutica, que des fa dos anys col·labora de manera molt activa a la Fira i a la promoció de la ciutat, està preparant un amplíssim seguit de propostes per al tres dies. A l'Espai Nàutic al llarg del passeig Marítim hi haurà un simulador de vela on podran pujar els nens i "navegar", un circuit de ponis, tallers de nusos i vents, xerrades didàctiques sobre la mar i els peixos. També hi haurà un simulador de golf per a provar el swing, jocs didàctics gegants, i es podrà provar el kite surf a la platja i fer una sortida de pirates en vaixell. A banda, a l'espai gastronòmic es farà degustació de ranxos mariners com es feien abans (degustació amb tiquet de compra).

A l'igual que a altres edicions hi haurà un bon nombre d'actuacions a l'escenari gran del parc de Baix-a-mar i a la zona de tallers al mateix lloc. El Mossos d'Esquadra també seran presents a la Fira i mostraran la seva unitat subaquàtica. El parc de Baix-a-mar seguiran albergant els Tres Tombs i les Hípiques. 

Podeu trobar més informació al web de la Fira de Novembre
fira

fira

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració