Menú

Neus Lloveras celebra la constitució del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf

Comparteix:
12/02/2019 13:41

"Ens acosta a la idea d'una nova instal·lació hospitalària de referència entre Barcelona i Tarragona", afirma l'alcaldessa de VNG

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha valorat molt positivament l'acord del govern de la Generalitat per la constitució del nou Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf, anunciat ahir. Tal com ha recordat l'alcaldessa i presidenta del Consorci Sanitari del Garraf, "feia mesos que estàvem esperant aquesta aprovació, que ha de permetre guanyar massa crítica i qualitat assistencial al Gran Penedès".

El nou Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf sorgeix de la integració dels respectius consorcis existents a les dues comarques. La nova entitat estarà adscrita directament a l'administració sanitària catalana. "La conseqüència més directa d'aquest fet és que el nou ens rebrà més finançament de la Generalitat", ha manifestat Neus Lloveras. Així mateix, la reorganització ha de contribuir a abordar les necessitats dels dos territoris amb una major eficiència assistencial i millorar l'atenció sanitària de la població.

Entre els avantatges per a la ciutadania, el nou consorci descentralitzat evitarà desplaçaments als principals centres de Barcelona per a la realització de determinats serveis i intervencions. Així mateix, s'apunta des del Departament de Salut, permetrà potenciar la innovació, la recerca i la docència i augmentar l'excel·lència dels serveis sanitaris que presten amb millor tecnologia, així com fer més atractiu als professionals el treball a l'Alt Penedès i el Garraf. "El Penedès guanya una entitat de gestió sanitària potent. Això ens acosta al pas següent, que ha de ser la nova instal·lació hospitalària, que sigui el centre sanitari de referència entre Barcelona i Tarragona", ha afirmat Neus Lloveras.

El nou Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf serà íntegrament públic, majoritàriament participat pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i amb presència de les administracions locals. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ja va aprovar l'octubre de 2017 l'adhesió a la nova entitat gestora, i ahir precisament el Ple municipal va nomenar l'alcaldessa Neus Lloveras com la seva representant.

Actualment, les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf (incloent-hi Cunit) apleguen 32 municipis i atenen una població de prop de 250.000 habitants. Amb el nou Consorci el Govern de la Generalitat calcula que es posen a disposició de la ciutadania 280 llits d'aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 de residencials.

Brot de sarna a l'Hospital de Sant Camil

D'altra banda, sobre les informacions que apareixen avui en diversos mitjans al voltant de la detecció d'un brot de sarna a l'Hospital de Sant Camil, la presidenta del Consorci Sanitari del Garraf recomana informar-se pel canal oficial del Departament de Salut de la Generalitat i obviar rumors i informacions poc contrastades que no s'ajusten a la realitat.

Consorci Sanitari del Garraf

Consorci Sanitari del Garraf

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració