Menú

VNG commemora el Dia Mundial de l'Aigua

Comparteix:
18/03/2009 13:04

Un espectacle de màgia i accions informatives sobre com reduir-ne el consum, activitats que ompliran dissabte la plaça de la Vila

L'espectacle de màgia Els secrets de l'aigua ocuparà la plaça de la Vila aquest dissabte, 21 de març, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, que es commemora l'endemà, el 22 de març. L'acte és promogut per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb col·laboració de la Companyia d'Aigües i compta amb el suport de l'Agència Catalana de l'Aigua. Simultàniament, un estand informarà la ciutadania sobre mesures d'estalvi d'aigua.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha explicat que "la diada ens permet no abaixar la guàrdia i seguir atents i responsables en la cura de l'aigua". La regidora vilanovina ha recordat que "es tracta d'un recurs escàs i que cada cop ho serà més, l'hem de tractar com un tresor, l'or blau". Precisament aquesta reflexió es contindrà dins de les activitats que es desenvoluparan dissabte a la plaça de la Vila.

En Els secrets de l'aigua, que la companyia Lapsus Espectacles va estrenar el 2007 en la Festa de l'Aigua de Barcelona, un extravagant mag ensenya a gaudir d'aquest recurs natural i a potenciar-ne l'ús sostenible. L'espectacle, apte per a tots els públics, començarà a les 12.30 h. A banda, en un estand a la mateixa plaça de la Vila, tècnics de l'Ajuntament i de la Companyia d'Aigües informaran de les 11 a les 14 h sobre els beneficis de canviar d'aforament a comptador. Qui s'hi dirigeixi, rebrà consells pràctics per a l'estalvi domèstic de l'aigua i informació sobre com aconseguir gratuïtament airejadors per a les aixetes, unes peces que es distribueixen a les ferreteries de la ciutat adherides a la campanya municipal Vilanova estalvia aigua.

Amb la celebració del Dia de l'Aigua es pretén recordar la necessitat de fer-ne un ús racional. Per a la regidora de Medi Ambient, el primer pas ha de ser un canvi en el model de vida. "Si som responsables amb el consum de l'aigua, som solidaris", ha afirmat, i ha afegit que "la gravetat de la situació de l'aigua és un dels temes clau del debat sobre el desenvolupament sostenible". En l'últim segle la població mundial s'ha triplicat i l'extracció d'aigua ha augmentat més de sis vegades. D'altra banda, un terç de la població del món viu en països amb estrès hídric, en els quals el consum és superior al 10% de l'aigua renovable. Es calcula que si es manté aquest ritme, dues de cada tres persones viuran amb estrès hídric o escassesa d'aigua l'any 2025.

La celebració del Dia Mundial s'emmarca dins de la Dècada de l'Aigua 2005-2015, proclamada per les Nacions Unides. Els actes que se celebren aquest dissabte s'afegeixen a les iniciatives que ja ha impulsat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la finalitat de fomentar l'ús i el consum racional de l'aigua, com són la campanya Vilanova estalvia aigua i d'altres accions dins del Pla d'Acció Ambiental de la ciutat, l'Agenda 21 Escolar o la promoció de la instal·lació de comptadors als habitatges, d'acord amb la Companyia d'Aigües.

L'aigua, també en l'exposició de l'Artiterra

Precisament sobre l'aigua -"l'or blau"- ha versat enguany el concurs de creacions artístiques Artiterra, promogut per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Els treballs que s'hi han presentat s'exposaran del 19 al 31 de març a l'Escola Municipal d'Art i Disseny, de dilluns a divendres de 8 a 14.30 h i també de dimarts a dijous de 17 a 20 h. Els visitants a la mostra poden prendre part en l'elecció de l'obra guanyadora, que es reproduirà com a mural per al Centre de Recursos i Informació Ambiental. Aquesta ha estat la tercera edició del concurs, obert als joves artistes i dissenyadors de la ciutat.

Espectacle `Els secrets de l`aigua`

Espectacle `Els secrets de l`aigua`

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració