Menú

VNG acull el primer workshop del projecte Socatel

Comparteix:
10/10/2018 14:13

És l'inici del procés de participació per crear una plataforma que servirà per dissenyar noves polítiques de dependència

El projecte SoCaTeL ha iniciat aquest dimecres a Vilanova i la Geltrú els treballs dels tallers de co-creació que serviran per definir la plataforma tecnològica que ha de permetre la creació d'un software per dissenyar i millorar les polítiques de cures de llarga durada en tot el continent europeu.

El workshop que es fa avui a La Plataforma és un dels quatre tallers pilot que es faran també a Irlanda, Hongria i Finlàndia. En aquests tallers hi participen institucions, usuaris de les lleis de la dependència, familiars, professionals del treball social, empreses i tècnics per posar en comú les necessitats existents que han de permetre una millor aplicació de les lleis que regulen les cures de llarga durada (en el cas espanyol, la coneguda com a Llei de Dependència). Es tracta, doncs, d'una eina de participació que uneix ciutadans i administracions per a un objectiu comú.
Les sessions dels tallers es fan utilitzant els recursos de Lego Serious Play, una de les metodologies de co-creació més innovadores. Durant la sessió, dirigida per un expert, una artista gràfica va traduint en imatges les conclusions a les que es va arribant.
Workshop Socatel 250
Aquesta fase del projecte arriba després de mesos d'investigació, feta a base d'entrevistes a usuaris i professionals, que han permès concloure que la manca d'informació, la complexitat administrativa, la necessitat de millora de la coordinació entre professionals i la insuficiència dels recursos de cura són els temes que requereixen d'una millora més intensa pel que fa als recursos existents de serveis de dependència. El passat 25 de setembre es va organitzar una sessió en la que els responsables del projecte van presentar les conclusions de la recerca prèvia a les persones que havien col·laborat en la recerca.

El procés de co-creació és l'eina bàsica del projecte SoCaTeL, un projecte europeu en el marc del programa Horizon 2020 de la Comissió Europea liderat per la Universitat Rovira i Virgili. El Consorci que el gestiona el formen 13 entitats i institucions: la URV, Fontys University of Applied Sciences (Holanda), Tempere University (Finlàndia), Gál Fernec University (Hongria), Trinity College Dublin (Irlanda), Blau Advisors Strategic Partners, SL (Espanya), Cyprus Research and Innovation Center LTD (Xipre), Ajunament de Vilanova i la Geltrú, Tempere City Council (Finlàndia), Health Service Executive (Irlanda), Fundación ONCE (Espanya), Ozwillo (França) i Everis Spain, SL (Espanya).

Workshop Socatel 350

Workshop Socatel 350

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració