Menú

La Sala s'omple en l'homenatge a Limit Records

Comparteix:
10/03/2014 13:55

Destacats intèrprets reten homenatge a la discogràfica vilanovina en l'acte central de celebració dels 50 anys del segell creat per Joan Deltell

Un cartell de luxe aconseguia el ple al Centre d'Art Contemporani La Sala, que dissabte va acollir l'homenatge al segell discogràfic Limit Records per la tasca feta durant 50 anys. Un gran concert en el que van participar, desinteressadament, els pianistes Antoni Besses i Leonora Milà, el violinista Pedro León, la cantant Maria Lluïsa Muntada, el duet format per Kalina Macuta (violí) i Daniel Blanch (piano) o el violoncel·lista Manuel Martínez del Fresno, entre d'altres.
L'acte el va presentar l'actriu Carme Sansa, que va recordar la història de la discogràfica, fundada el 1964 per Joan Deltell i que no ha abandonat el seu principal objectiu: donar a conèixer gravacions de compositors i intèrprets majoritàriament nacionals sovint poc representants per les grans multinacionals del sector.
El concert va permetre tornar a veure una actuació de la pianista Leonora Milà, muller del fundador de Limit Records i intèrpret de referència en el catàleg de la discogràfica, que tornava a actuar a la seva ciutat natal. Especialment emotiva va ser la seva interpretació de 'Danza ritual del fuego' de Manuel de Falla, amb el violinista Pedro León. 

Limit Leonora Milà
Un moment de l'actuació de Leonora Milà i Pedro León

El 50è aniversari de Limit Records es va celebrar el passat 6 de febrer a la Biblioteca de Catalunya i, posteriorment, a Palma de Mallorca. Però el d'aquesta nit de dissabte ha estat l'acte central i s'ha volgut fer a la capital del Garraf; on va néixer i té seu Limit Records -que pertany actualment a la productora El Far Blau. A banda de la qualitat, la proximitat va ser una de les altres característiques del concert, ja que els intèrprets van actuar al centre de La Sala, envoltats pel públic.

Una setantena de discos
Al llarg de cinc dècades Limit Rècords ha publicat una setantena de discos de música clàssica amb alguna incursió al jazz inclosa. Amb la mort de Joan Deltell, el 26 d'abril de 2009, la productora El Far Blau, propietat del seu fill Bernat, absorbeix Limit Records amb el compromís de mantenir vigents els principis que van marcar el recorregut professional i vital del seu fundador: l'aposta decidida per la cultura. Així, els nous responsables de Limit Records decideixen reeditar, remasteritzar i comercialitzar de nou bona part del fons del catàleg. Això sí, la reedició de discos no impedeix continuar amb la producció de noves propostes musicals. Precisament, amb motiu del 50è aniversari s'han publicat recentment quatre novetats discogràfiques: Inventionen und Sinfonien (J. S. Bach. Leonora Milà: piano), Sonatas for violin and piano (J. Brahms / B. Bartók. Kalina Macuta: violí / Daniel Blanch: piano), Piano Works (R. Schumann / F. Mendelssohn. Leonora Milà: piano) i Mélodies (F. Poulenc. Maria Lluïsa Muntada: soprano / Josep Surinyac: piano).
Limit Carme Sansa

Limit Carme Sansa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració