Menú

L'Economat de VNG ofereix dos tallers d'estalvi energètic

Comparteix:
09/10/2015 10:05

Els tallers, gratuïts i oberts a tothom, seran específics sobre la llum el 19 d'octubre, i sobre l'aigua i el gas el dia 26

Després de l'èxit del taller sobre la cuina d'aprofitament, l'Economat de VNG ofereix dos nous tallers d'estalvi energètic. Dilluns 19 d'octubre es farà una sessió específica per parlar de la factura d'electricitat i mesures d'estalvi. I dilluns 26 d'octubre, un taller específic d'aigua i de gas.

Els tallers són gratuïts i estan oberts a tota la població, i han de servir per mostrar com reduir el consum i rebaixar les factures d'aigua, llum i gas. Les places són limitades, i per això cal inscriure's enviant un correu electrònic a treyes@vilanova.cat, o bé al mateix local de l'Economat, al número 6 del carrer del Recreo.

Les sessions estan enfocades de forma molt pràctica, facilitant que tothom hi participi. Es treballarà sobre la factura que porti cadascú, i servirà per aprendre a reconèixer les dades que hi apareixen. Per això és necessari que tothom porti les seves factures, per poder veure en quins aspectes es pot reduir el consum, si cal, aplicant mesures i canviant hàbits que ens ajudin en l'estalvi energètic.

A partir d'aquests tallers, s'oferirà la possibilitat de fer una auditoria energètica gratuïta als domicilis on es vegi més possibilitat d'estalvi. Una auditoria energètica és un estudi que permet adequar el nostre habitatge al consum just que necessitem. Mitjançant aquesta diagnosi, es pot detectar i aportar solucions a aquells consums de llum, aigua i gas que no són necessaris. Aplicant aquestes millores proposades, podem arribar a reduir els imports de les factures fins a un 30%.

Els objectius dels tallers d'estalvi energètic són oferir un espai per intercanviar experiències, trucs i recursos propis, reconèixer les dades i conceptes que apareixen a les factures, facilitar eines per reduir el consum energètic, i reduir la despesa de subministraments.

Les sessions es faran els dilluns 19 i 26 d'octubre, de 10 a 12 h, al CRIA (Centre de Recursos i Informació Ambiental), al carrer de Bonaire, 1.

Aquests tallers, que són possibles gràcies a la col•laboració de l'Agència Local de l'Energia i de la Companyia Municipal d'aigües, formen el segon dels tres blocs formatius de l'Economat: cuina econòmica, estalvi energètic i recursos al nostre abast. L'Economat de VNG vol ser un servei ampli, que vagi més enllà de la distribució gratuïta d'aliments. Per això s'està repensant constantment i obrint nous camins que portin a consolidar-lo com un projecte de ciutat, obert a tothom. Des d'aquesta idea, s'ha creat una àmplia oferta formativa, la temàtica de la qual és l'economia domèstica, en totes les seves vessants, per oferir eines i consells útils per millorar la gestió del pressupost familiar.


Tallers Economat

Tallers Economat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració