Menú

Vilanova i la Geltrú recorda la figura d'Eduard Toldrà en el 50è aniversari de la seva mort

Comparteix:
22/05/2012 11:35

El dia 31 de maig s'inicien els actes oficials de l'Any Toldrà 2012 amb un acte a l'auditori que porta el seu nom

En motiu del 50è aniversari de la mort d'Eduard Toldrà, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cultura i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona, ha programat diversos actes adreçats al gran públic amb la finalitat de recordar la figura del mestre en els vessants humà i artístic. L'objectiu és aconseguir que la societat catalana, i els vilanovins i vilanovines en particular, sentin com a pròpia aquesta figura cabdal de la cultura del nostre país al llarg del segle XX. Maria Lluïsa Muntada, soprano i estudiosa de la figura d'Eduard Toldrà, és la comissaria de la commemoració.

L'Any Toldrà 2012 es presentarà, coincidint amb la data de la seva mort, el dia 31 de maig amb l'espectacle Fragments de converses. Epistolari Toldrà- Clausells (1926 – 1935). Els actors Rosa Novell i Queco Novell oferiran la lectura dramatitzada d'un recull de cartes entre Toldrà i el seu avi. Una selecció dels Sonets per a violí, de les cançons i del Giravolt de Maig hi posaran el contrapunt musical. L'acte es farà a l'Auditori Eduard Toldrà a les 21.30 h. Previ a l'espectacle, a les 20.30 h, hi haurà la presentació oficial del programa de l'Any Toldrà 2012 i es podrà visitar, al mateix auditori, l'exposició Eduard Toldrà, vilanoví i músic, organitzada per la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Així mateix, exposicions a les biblioteques de la ciutat, a l'Agrupació Excursionista Talaia i a la Penya Filatèlica, taules rodones i concerts s'aniran succeint fins al 26 de desembre.

Col·laboren en la commemoració nombroses entitats de la ciutat, amb la programació d'activitats diverses: l'Associació Musical Eduard Toldrà, amb un concert de l'Orquestra de Cambra del Garraf; la Coordinadora Sardanista, amb un concert de la Cobla Marinada; els Amics de la Biblioteca Víctor Balaguer, amb Líric Toldrà Poemes i cançons; el Cor de Cambra Isquione, amb un concert de música coral; la Penya Filatèlica, amb segells commemoratius; la Federació Catalana de Fotografia, amb una recollida d'imatges d'arxiu d'Eduard Toldrà, i la Fundació Xavier Nogués – Amics de la Biblioteca V. Balaguer, amb un llibret amb els figurins del Giravolt de Maig.

També s'ha pensat en els més petits i els joves a través de dues propostes: Canta'm un conte, que es representarà a les biblioteques de la ciutat i a l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat, i el Concert participatiu, amb escoles, instituts i corals de Vilanova i la Geltrú, on s'estrenaran les harmonitzacions de cançons de Toldrà realitzades per Jordi Domènech.

Totes aquestes activitats queden recollides en un programa dissenyat per Laura Borràs, autora al mateix temps del logotip que identifica la commemoració.

Les entrades per a l'espectacle del dia 31 amb els germans Novell es posaran a la venda el dissabte 26 de maig, de 17 a 20 h, a les taquilles del Teatre Principal i el mateix dia 31 una hora abans de començar l'espectacle a la taquilla de l'Auditori Eduard Toldrà. I a partir del dia 23 també es poden adquirir a través del Telentrades.

Eduard Toldrà

Eduard Toldrà

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració