Menú

El Mercat d'intercanvi i de segona mà presenta diverses novetats per a la nova edició

Comparteix:
02/02/2015 15:06

El Mercat, que se celebra el 8 de març, vol reforçar la seva vessant més mediambiental

La rambla de Sant Jordi acollirà el diumenge 8 de març una nova edició del Mercat de segona mà i d'intercanvi. En aquesta edició, el mercat incorpora diverses novetats per tal de reforçar el missatge medi ambiental, tot i que manté el seu format habitual.

La primera de les novetats és un Servei de calculadora CO2 dels productes venuts, que l'organització posarà a disposició dels participants en el punt d'informació del Mercat. Gràcies a aquesta calculadora coneixeran quin ha estat el grau de contribució en la lluita del canvi climàtic gràcies a les seves vendes i/o intercanvis. A tall d'exemple, reutilitzar una samarreta i una bici suposa un estalvi de 19.15 Kg de CO2, el que equival a l'absorció de CO2 de 973 arbres en un sol dia.

Una altre de les novetats és l'Acord col·laboració entre el Servei de Medi Ambient i l'IMET per fomentar les pràctiques i els valors d'emprenedoria, en un marc de sensibilitat ambiental, entre els alumnes de primària i secundària de la ciutat. Per aquest motiu, els centres escolar que així ho sol·licitin disposaran d'un espai específic, dins el Mercat, on podran realitzar la venda de productes de segona mà o d'intercanvi.

Per tal que els més petits puguin descobrir i habituar-se en les actituds ambientals responsables el Mercat disposarà d'un Espai Kids Ambiental que consisteix en la instal·lació d'un element inflable, ambientat en els contenidors de productes reciclats. Això permetrà als infants gaudir d'una estona de joc mentre descobreixen les pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi que els és més proper.
Inflable residus
La darrera de les novetats d'aquesta edició el Punt de recollida selectiva que habilitarà el departament de Residus i Neteja, mitjançant la presència de la Deixalleria Mòbil, per tal que tothom qui ho vulgui hi pugui portar el material de rebuig i objecte del seu reciclatge.

Les inscripcions per poder disposar d'una parada al Mercat de segona mà i d'intercanvi  es podran fer del 9 al 22 de febrer, tot i que poden finalitzar abans si s'esgoten les places disponibles. Com ja és habitual es les sol·licituds es poden fer de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, o bé per internet accedint a la carpeta ciutadana

rambla de Sant Jordi

rambla de Sant Jordi

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració