Menú

Deu empreses de la ciutat s'impliquen en el projecte de l'Economat social

Comparteix:
10/12/2014 14:00

L'Ajuntament signa convenis amb les primeres empreses que s'han implicat en aquest projecte de ciutat. El seu mecenatge permet sumar aliances i ampliar així la capacitat i l'abast del nou servei de distribució d'aliments

El teixit empresarial de Vilanova i la Geltrú ha fet un important gest perquè el projecte de l'Economat social, que a partir del mes de febrer ha d'acollir el nou banc de queviures de la ciutat sota un nou model, pugui desenvolupar-se amb més amplitud.
L'aportació total per valor de 6.700 euros demostra el compromís social de les empreses vinculades, i se suma al conveni previ de cessió del local del carrer del Recreo que l'empresa Prysmian va cedir a l'Ajuntament.

L'Economat és un projecte de ciutat que, com ha explicat la regidora de Serveis Socials Blanca Albà, "no s'hauria pogut tirar endavant sense la col·laboració público-privada, i esperem que serveixi d'efecte crida per a noves col·laboracions". Albà ho deia aquest matí en l'acte de signatura de convenis amb les 10 empreses que han col·laborat en aquest mecenatge: AKI bricolatge, Bon Preu, Casa Marisol, Disquatre, Fustes Vilanova, MetaTecnia, Materials de Construcció del Garraf SCCL, Multillum, Petits locals VNG i Sicofire. El mecenatge vol ser el punt de partida d'aquest treball col·laboratiu entre el món públic i privat que avui han compartit aquest acte de signatura.

La regidora ha agraït l'ADEG per la col·laboració en la recerca de mecenatge, i ha agraït molt especialment Càritas, que ha assumit el repte de tirar endavant aquest projecte, canviant el model de banc de queviures per adaptar-lo a les necessitats reals, assumint un projecte molt ambiciós, que no només abraça el repartiment d'aliments a les persones més necessitades.

En aquest sentit, el coordinador de Càritas Interparroquial Ramon Carbonell ha destacat la necessària col·laboració de la societat i l'empresariat local, i ha destacat l'important paper dels voluntaris: "gràcies a aquest nou espai, que serà idoni per al nostre projecte, i al paper dels voluntaris, serà possible fer una acollida a les persones usuàries de l'Economat, poder fer una atenció integral, segons la manera de fer de Càritas".

Després de signar un per un els convenis de col·laboració amb les empreses, l'alcaldessa Neus Lloveras ha recordat la importància de la presència de les empreses en aquest projecte, ja que "gràcies a la col·laboració entre el teixit social, a través de la Mesa d'Entitats Socials, i l'administració, hem pogut treballar perquè ningú quedi desatès. Però ara volem treballar perquè tothom pugui treballar i sortir-se'n de manera autònoma. I en aquest objectiu, el món empresarial hi té molt a dir".

L'Economat de VNG és un projecte de ciutat on totes les col·laboracions són benvingudes. Les empreses de qualsevol àmbit que s'hi vulguin sumar ho poden fer a través del correu electrònic ssocials@vilanova.cat.

Conveni Economat

Conveni Economat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració