Menú

La Fira Ambiental es consolida

Comparteix:
11/06/2013 13:50

La II Fira Ambiental triplica el nombre d'expositors i s'omple de visitants en un cap de setmana de fires a la ciutat

Coincidint amb la Fira del Motor i el Juanita's Beach Festival, aquest cap de setmana se celebrava a la ciutat la II edició de la Fira Ambiental, una mostra que ha passat de les 18 empreses expositores l'any passat, a les 68 aquest any.
En el marc de la Setmana del Medi Ambient i la Setmana de l'Energia, la Fira ha acollit propostes com la mobilitat sostenible amb vehicles elèctrics, que els visitants podien provar; l'Agenda 21 escolar, amb activitats per a infants que es van omplir durant tot el dia; o l'energia, a través de l'Agència Local de l'Energia i de diverses empreses, tant del territori com de fora, que oferien solucions d'eficiència energètica, sovint acompanyades de solucions de finançament. Destaca també la presència per primera vegada d'empreses que es dediquen a l'aïllament tèrmic, que es mostraven juntament amb empreses que oferien solucions com les calderes a pellets o la substitució de bombetes per leds.

Un altre dels espais que va tenir més èxit de la Fira és tot el relacionat amb l'agroecologia, ja que van ser molts els visitants que es van apropar als estands del Parc a taula o de la cooperativa La Garrofa, a més de les iniciatives més socials, com la permacultura, els horts a casa o la moneda social local turuta.

Pel que fa als vehicles elèctrics, la fira comptava amb dos models que marcaran el camí en el mercat, acabats de presentar al Saló de l'Automòbil de Barcelona: el Renault Zoe i el Nissan Leaf, amb un consum d'un euro cada 100 quilòmetres. També es podia provar l'híbrid Toyota Prius, un model que s'endolla per carregar bateries.

Valoracions positives

Els expositors de la Fira, que a primera hora del matí van haver de patir els efectes de la sobtada pluja, han valorat molt positivament l'organització d'aquesta segona edició, tant pel que fa a la quantitat de contactes que s'han fet, com especialment pel salt qualitatiu que s'ha acionseguit gràcies a poder disposar dels estands que s'havien utilitzat el cap de setmana anterior en la fira Temps de Vi. Un fet que ha representat una millora respecte a les carpes utilitzades l'any passat.

Pel que fa als visitants, han valorat molt positivament que la Fira Ambiental és un espai de proximitat, on es presenten solucions d'estalvi enfocades a l'ús domèstic, industrial o empresarial, aplicacions que es poden portar a terme en la vida diària, sense ser una fira tècnica enfocada a un sector industrial concret.


Encara diumenge, en el marc de la Fira, es va celebrar la Mostra d'Artesania d'Autor Sostenible, i la setena edició del Mercat de Segona mà i d'Intercanvi. Un Mercat que certifica un cop més el seu èxit, i que en aquesta edició va millorar en alguns aspectes, com el fet d'haver assignat les 200 taules en el moment de fer la inscripció. D'aquesta manera l'arribada de paradistes va ser més espaiada en el temps i no es van produir els habituals embussos de trànsit per fer la càrrega i descàrrega. A més, un cop instal·lats, els paradistes van poder començar a comercialitzar més d'hora del previst. El sol va acompanyar tot el matí a la plaça de les Casernes, i la pluja no va arribar fins a l'hora de plegar, a les dues.

Podeu veure un resum de totes les activitats al bloc de la Fira. 

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies de la Fira Ambiental clicant aquí 

Fira Ambiental

Fira Ambiental

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració