Menú

L'1 de maig comença la temporada de platges a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
28/04/2015 16:04

El servei de socorrisme ho farà a partir del divendres 15 de maig

La temporada de platges 2015 començarà a Vilanova i la Geltrú el divendres 1 de maig. Durant aquestes darreres setmanes tècnics i operaris municipals han estat realitzant els darrers treballs per tal de tenir-ho tot enllestit per aquesta data, i que els usuaris es trobin amb tots els serveis disponibles, tret del servei de socorrisme que no començarà fins al dia 15 de maig.

Els serveis que a partir de l'1 de maig ja estaran disponibles són els Xiringuitos de les platges, els lavabos i el lloguer d'hamaques i tendals. Tanmateix quedaran instal·lades a les entrades de les totes les platges les cartelleres informatives amb els diferents serveis i el seu calendari, que s'estableix en funció de la necessitat de la platja segons la temporalitat i l'afluència d'usuaris.

Tot i que la temporada comença oficialment el primer de maig des del dia 18 d'abril ha augmentat el servei de neteja de platges, que passa de dos cops per setmana a una periodicitat diària.

Durant tot l'hivern s'han mantingut instal·lats uns trams de passera en els accessos a la platja de Ribes Roges, així com dutxes i rentapeus, amb cartells que informaven als usuaris de la necessitat de fer un ús racional de l'aigua.

Amb l'inici de la temporada, es completaran aquests elements amb la instal·lació de papereres per a les diferents fraccions de brossa. A més, un cop passada la revetlla de Sant Joan s'acabaran de col·locar totes les passeres, per tal d'evitar que aquestes acabin cremades a causa de l'incivisme i els actes vandàlics que, malauradament, es produeixen en aquestes dates.

La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, ha explicat que "a partir d'aquest any, Vilanova i la Geltrú passa de tenir cinc platges amb serveis a tenir-ne sis. Aquest increment ve motivat per una proposta de la Comissió del Nomenclàtor, ratificada pel Ple Municipal, que va aprovar el nom de la Platja de la República, a l'extrem sud de la platja de d'Adarró. En concret es tracta del tram que va des de l'últim accés a la platja d'Adarró fins a la cala que apareix quan hi ha bon temps a final d'aquesta mateix platja. Això suposa que ja hem iniciat els tràmits per a que aquestes platges siguin tingudes en compte per a l'obtenció de guardons, banderes i certificacions de qualitat" D'altra banda, es mantenen les dues platges que té el municipi, però que no tenen cap tipus de servei, com son la Platja Llarga i la platja de l'Aiguadolç.

La regidora Glòria Garcia ha afegit que a partir d'enguany, la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme passa a tenir un paper més preponderant respecte les platges. En aquest sentit, Gerard Figueras, regidor de Turisme, ha argumentat que "la platja és un motor de la ciutat que necessita de polítiques transversals. Per això és tant important el treball conjunt des de Serveis Viaris, Promoció i Medi Ambient. Les platges de Vilanova i la Geltrú han estat fonamentals per aconseguir el segell de Destinació Turística Familiar." Figueras també ha explicat que al llarg de l'estiu es farà un seguiment estadístic, molt similar al que es va dur a terme durant la Fira de Novembre, que permetrà conèixer d'on venen els visitants, si repeteixen l'estada, i quina és l'afluència durant l'estiu a les platges. "Aquestes dades ens permetran establir estratègies per a la millora del servei i també per a una promoció més óptima"

Durant la presentació també s'ha analitzat tècnicament el resultat i l'impacte de la prova pilot de l'any passat, per la qual es permetia l'entrada de gossos a la platja de l'Aiguadolç durant la temporada de bany. Enguany, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha decidit no permetre aquest any la presència de gossos en aquesta platja, a l'espera de trobar un nou emplaçament més gran i amb possibilitats d'ubicar serveis adients pels animals, com seria la instal·lació d'un punt d'aigua. Per tant, a partir de l'1 de maig estarà prohibida l'entrada de gossos a totes les platges de la ciutat. En aquest sentit la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, ha explicat que "estem cercant un nou emplaçament, però ha de tenir les millors condicions i serveis. És un servei que ha generat una forta demanda, però ha d'estar perfectament delimitat i no crear cap conflicte amb els banyistes. Ho estem estudiant molt detingudament amb els tècnics i fins que no tinguem una solució viable no el posarem en marxa."

platges

platges

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració