Menú

Tot a punt per a la Setmana Zona E

Comparteix:
03/04/2013 15:11

La 3a edició de la fira es complementa amb xerrades i jornades divulgatives els dies previs. La sessió sobre 'Atrapats a la xarxa?' es podrà seguir via twitter amb el #ZonaE

A partir de dimarts, Vilanova i la Geltrú acull la setmana de la fira Zona E: sortides educatives i professionals de la comarca del Garraf. La tercera edició d'aquesta fira se celebrarà dijous 11 i divendres 12 d'abril a la plaça de la Vila, amb una trentena d'estands on hi seran presents els centres educatius, organismes i entitats de la ciutat i de la comarca amb tota l'oferta formativa postobligatòria.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras ha parlat avui sobre la fira i ha destacat el fet que "es tracta ja d'una fira consolidada que enguany s'ha organitzat en dos àmbits: el divulgatiu, amb xerrades i conferències que conviden a la reflexió i el de difusió de l'oferta formativa als estands de la plaça de la Vila". En aquest sentit, l'alcaldessa de la ciutat ha afirmat que "des de l'Ajuntament hem de liderar la voluntat de facilitar a la ciutadania l'oferta formativa de la ciutat i de la comarca".

La tercera edició de la Zona E, doncs, presenta enguany la novetat de programar les activitats divulgatives, que anteriorment es realitzaven durant la mateixa fira, en els dies previs. Així dimarts 9 i dimecres 10 d'abril, es realitzaran jornades, conferències i xerrades per informar i assessorar els joves, les famílies i els professionals de l'educació en diferents àmbits de divulgació

Atrapats a la xarxa? és la primera de les propostes que ha organitzat la comissió organitzadora de la Zona E i que comptarà amb Núria Escalona, postgraduada en Comunicació Digital i professional de la Direcció de Comunicació de l'Ajuntament de Barcelona com a ponent. Després de la seva intervenció hi haurà una taula rodona que abordarà la dependència tecnològica dels adolescents i les possibilitats formatives de la xarxa. També hi participaran el psicòleg i pedagog, Jordi Balcells; el matemàtic i doctor en Ciències de l'Educació, Joan Gómez; la pedagoga i directora del Màster de Convivència a les aules i gestió de l'assetjament escolar de la UB, Nora Rodríguez i el caporal de l'Oficina de Relació amb la Comunitat de Mossos d'Esquadra de VNG, Òscar Torres. La regidora d'Educació i Ocupació serà l'encarregada de moderar la jornada. Tractant-se d'una jornada sobre la xarxa, tothom qui ho vulgui podrà seguir la taula rodona a través del twitter de @ajuntamentvng. A més, ja es poden enviar preguntes als participants o bé fer comentaris el mateix dimarts sobre el tema utilitzant l'etiqueta #ZonaE. 

Dimecres, 10 d'abril, a les 17.30 h, hi haurà la xerrada I després de l'ESO, què?, adreçada principalment als joves i les seves famílies per donar-los ja conèixer les opcions acadèmiques i de formació ocupacional que hi ha a Vilanova i la Geltrú i a la comarca en finalitzar l'etapa obligatòria. Aquesta xerrada anirà a càrrec de Dídac Contreras, tècnic municipal de Joventut. A continuació, a partir de les 19 h, la psicopedagoga Carme Brugués parlarà sobre Aprendre i ensenyar amb profunditat, una proposta adreçada principalment a professionals de l'ensenyament i equips directius dels centres educatius. 

Reportatge sobre la Zona E
Coincidint amb la setmana de la Zona E i la tercera edició de la fira, Canal Blau Televisió emetrà un reportatge sobre les opcions formatives i les sortides laborals que hi haurà en la trentena d'estands de la fira. A través de tres joves estudiants de la ciutat, podrem conèixer què és exactament el que podrem trobar a la fira. També es donarà a conèixer l'experiència d'una jove que sense sortir de Vilanova i la Geltrú, s'està formant en una professió de futur, l'aeronàutica, que a més compta amb un alt índex d'inserció laboral. El reportatge s'emetrà els dies 8, 9 i 10 d'abril després de l'emissió de l'informatiu Garraf al Dia.

zona E

zona E

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració