Menú

L'Ajuntament de VNG obre l'Oficina d'Atenció a l'Empresa

Comparteix:
11/07/2017 12:42

El nou espai facilita l'accés a la Finestreta Única Empresarial per realitzar tràmits i gestions

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú obre aquesta setmana l'Oficina d'Atenció a l'Empresa, un espai específic dedicat a centralitzar i facilitar la informació i l'assessorament que pugui necessitar el teixit empresarial per desenvolupar la seva activitat. El nou espai és al carrer dels Escolapis, núm.1, just al costat de l'OMIC.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha especificat aquest matí que no es tracta d'un servei nou, ja que la unitat d'atenció a les empreses funciona des de fa anys, però d'aquesta manera "es visibilitza la voluntat de l'Ajuntament de ser al costat i ser una administració facilitadora per a l'empresa".

La nova oficina facilita la gestió de tràmits tant per a noves empreses com per a empreses ja existents, un servei que ofereix presencialment i de forma virtual. A través de l'espai web www.vilanova.cat/empresa, s'accedeix fàcilment a la Finestreta Única Empresarial (FUE), la plataforma digital promoguda per la Generalitat que orienta sobre totes les gestions necessàries, amb independència de quina en sigui l'administració responsable.

En aquest sentit, amb la voluntat de simplificar la tramitació a les empreses, Vilanova i la Geltrú està adherida a la FUE i permet la realització dels 9 tràmits municipals més freqüents íntegrament per via online.

La creació de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa com a finestreta única és una de les accions contemplades en el Pla Estratègic d'Activitat Econòmica, el document que planifica l'estratègia per a l'impuls de l'economia a la ciutat fins al 2025. Neus Lloveras ha recordat que el Pla ha estat elaborat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'ADEPG (ara Federació Empresarial del Gran Penedès).

Catàleg d'espais per a congressos

Igualment, ha explicat l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, ja hi ha altres accions proposades pel Pla Estratègic que s'estan desenvolupant, com és l'aposta per acollir congressos i esdeveniments. Per avançar en aquesta línia, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú preveu crear un catàleg dels recursos públics i privats disponibles a la ciutat per a l'organització d'aquest tipus d'actes, com puguin ser sales d'actes, auditoris, sales de reunions, allotjaments o càterings, entre d'altres.

Neus Lloveras ha avançat també que en els propers dies s'organitzarà una trobada institucional amb el grup d'Ambaixadors de la ciutat, una figura creada també a proposta del Pla Estratègic, amb la missió de donar a conèixer Vilanova i la Geltrú en els seus àmbits professionals, així com captar congressos i esdeveniments a la nostra ciutat.

Roda de premsa Empresa

Roda de premsa Empresa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració