Menú

Es constitueix la Mesa Nàutica per fer de Vilanova i la Geltrú capital educativa en aquest àmbit

Comparteix:
18/12/2013 15:48

Agents vinculats a la universitat, la recerca, la tecnologia, les infraestructures i l'educació treballaran conjuntament amb l'Ajuntament per aconseguir estudis universitaris i d'FP dual al voltant del mar

A Vilanova i la Geltrú s'ha constituït aquest matí la Mesa Nàutica amb l'objectiu que la ciutat sigui un referent en l'ensenyament al voltant de la nàutica i aconsegueixi situar-se com a capital educativa nàutica de Catalunya. Conformen aquesta mesa agents del territori vinculats a la recerca, la universitat, la tecnologia, les infraestructures, el sector empresarial i el sector nàutic, mentre que liderant aquesta iniciativa se situa l'Ajuntament de la ciutat i el Govern municipal que des de l'inici del Mandat Corporatiu ja va definir com una de les seves línies estratègiques capitalitzar el coneixement en l'àrea de Tecnologies del mar i impulsar el clúster nàutic de Vilanova i la Geltrú.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de la ciutat han presidit aquest matí la constitució de la mesa, un òrgan de treball que pretén aconseguir l'objectiu de la capitalitat educativa nàutica en base a tres grans eixos:
-aconseguir nous estudis universitaris
-aconseguir cicles formatius duals de l'àmbit del mar
-evolució del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM)

Entre els agents implicats en aquesta mesa, a banda de l'Ajuntament de la ciutat, hi ha la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); l'Institut de Baix-a-mar; l'Institut Lluch i Rafecas; la Confraria de Pescadors; Vilanova Grand Marina; l'Escola Nàutica de Vilanova; l'Escola Nàutica Nait-Seil; l'IMET; Neàpolis; el Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB); Ports de la Generalitat; l'Estació Nàutica; el Club Nàutic, el Museu del Mar i Manipuladora de Mercancias SL, entre d'altres.

Neus Lloveras ha explicat en la presentació d'aquesta mesa que el Govern municipal aposta des de fa temps per liderar l'impuls del clúster nàutic de VNG. Segons l'alcaldessa "en un moment en què cal diferenciar-nos per ser atractius, el que hem de fer els municipis és potenciar allò que tenim. A Vilanova i la Geltrú el clúster nàutic no és una invenció, és una realitat que existeix i cal propiciar que es generin sinèrgies entre els diferents agents que conformen aquest clúster". En aquest sentit, l'alcaldessa de VNG creu que "l'educació és un element estratègic i en això els membres de la Mesa Nàutica hi estem d'acord, com avui mateix hem pogut constatar per tant, la tasca de la Mesa és impulsar la vessant educativa i formativa del clúster".

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens, ha afirmat que "com a ciutat tenim al nostre ADN el mar i això és clau a l'hora d'impulsar aquesta Mesa i d'aprofitar aquest nínxol professional que ens ofereix la nàutica i el mar". Segons la regidora d'Educació el projecte nàutic de Vilanova i la Geltrú ha estat explicat arreu i "això permet posicionar la ciutat en un escenari de partida que ha permès que amb la constitució de la Mesa ja s'hagi pogut concretar aquesta aposta formativa a la ciutat".

En relació als objectius de la Mesa Nàutica, Ariadna Llorens ha parlat de la possibilitat d'assolir nous estudis universitaris en l'àmbit del mar a la ciutat així com d'aconseguir una Formació Professional dual vinculada a alguns dels instituts de la ciutat i la reformulació del CUM amb la voluntat de fer-ne una escola d'estiu potent en base a l'aposta pel mar i la Mediterrània.

Finalment, la regidora d'Educació ha parlat que a Europa els projectes de finançament en l'horitzó 2020 contemplen el mar com un eix estratègic i "a Vilanova i la Geltrú volem apostar per aquest eix". A més, ha continuat la regidora d'Educació "treballarem per ser la ciutat de referència en tota la nostra àrea d'influència costanera, des de Tarragona a Barcelona, allunyant-nos del model industrial i petroquímic del port de Tarragona i del model més esportiu que té el port de Barcelona". En aquest sentit, Ariadna Llorens ha afirmat que "aquí tenim un port amb un potencial de creixement que no tenen els altres i que en els propers quatre anys rebrà una inversió de més de 15 milions d'euros".

L'alcaldessa de VNG ha conclòs que en la posada en marxa d'aquesta Mesa Nàutica "hem adoptat la fórmula d'una experiència que ha funcionat molt bé a la nostra ciutat: la Mesa del Ferrocarril, que ha aconseguit portar a Vilanova i la Geltrú el cicle formatiu dual ferroviari". Neus Lloveras ha reiterat que "amb la nàutica pretenem el mateix, que Vilanova i la Geltrú sigui referent per oferir formació reglada continuada en aquest àmbit, des de cicles de formació professional als instituts, fins a estudis universitaris i màsters".

constitució Mesa Nàutica

constitució Mesa Nàutica

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració