13/07/2012 13:34
Vilanova i la Geltrú acull fins diumenge la trobada estatal de monedes socials i complementàries, amb una cinquantena d'especialistes de 6 països diferents. La trobada ha de servir també perquè els vilanovins i vilanovines coneguin la turuta
La turuta, la moneda social local de Vilanova i la Geltrú, és un exemple del fenomen creixent de les monedes socials a tot el món. Així ho veu l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, que en l'acte d'inauguració de la trobada de monedes socials ha recordat que "quan l'associació Ecol3VNG ens la va presentar, des de l'Administració vam veure amb bons ulls la proposta d'una moneda alternativa, complementària amb la moneda oficial. A Vilanova i la Geltrú estem avançant en aquest camí", un camí que segons els organitzadors es dirigeix cap a l'economia glocal: després de la globalització és el torn de la glocalització, diuen.
Les entitats impulsores de monedes socials defensen que cal anar més enllà per buscar solucions als problemes econòmics mundials, perquè només canviant l'economia local es podran exigir canvis ètics en l'economia global.
La trobada se celebra fins diumenge a la nostra ciutat, amb una cinquantena d'especialistes de diverses procedències, de 6 països diferents.
L'objectiu és intercanviar experiències sobre les monedes socials i complementàries existents a l'estat i al món, avançar cap a la creació d'una xarxa estatal i de protocols de connexió entre aquestes monedes, i donar a conèixer el projecte de la turuta a la ciutadania.
Els organitzadors, l'Associació Ecol3VNG (http://elprojecteturuta.blogspot.com.es/), han programat un total de 9 ponències, 16 comunicacions, 1 taula rodona, i 10 grups de treball. La primera ponència d'aquest matí ha anat a càrrec d'Erick Brenes, de Costa Rica, col·laborador de centres per a la investigació de la sostenibilitat i impulsor de monedes locals a Centre Amèrica i la Regió Andina. Brenes ha defensat les monedes socials com a estratègies per al desenvolupament econòmic local i sostenible.
Una de les principals motivacions que ha impulsat a organitzar aquest esdeveniment és donar a conèixer la Turuta a VNG. Per això la trobada dedica el matí de diumenge a la ciutadania, comerciants i productors locals amb una sessió, lliure i gratuïta, per donar a conèixer la moneda local social, una moneda complementària a l'euro.
La trobada compta amb un bloc d'informació, on es pot consultar el programa d'activitats i tota la informació sobre la moneda local turuta.
http://encuentromonedasvng2012.blogspot.com/es