Menú

Mor el fotògraf vilanoví Miquel Galmes

Comparteix:
03/09/2015 15:26

Va custodiar el fons de Ramir Horro i fa fer possible la seva donació a la ciutat


El 31 d'agost va morir a Barcelona Miquel Galmes, als 78 anys d'edat. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú lamenta la mort del fotògraf vilanoví i tant l'alcaldessa de la ciutat com la regidoria de Cultura han fet arribar les seves condolences als amics i familiars. Galmes va ser el creador de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya l'any 1972, institució pionera dedicada a la difusió, promoció i ensenyament de la fotografia, així com la recuperació del patrimoni fotogràfic del nostre país, sent fins l'actualitat el seu director i president.

Com a fotògraf, compta amb més de 60 exposicions, entre individuals i col•lectives, a les millors sales i galeries d'art i de cultura de Catalunya i Espanya. Ha exposat també a Puerto Rico, París, Londres, Perpinyà, Belgrad, Bucarest, entre altres ciutats del món.

La seva vinculació amb Vilanova i la Geltrú va ser notable al llarg de tota la seva vida, participant en nombroses activitats relacionades amb el món de la fotografia i la cultura en general. La seva darrera acció destacada va ser la participació en l'exposició col•lectiva “El Mar, abans verd i ara blau”, al Centre d'Art Contemporani La Sala.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha volgut destacar també el seu important paper en la donació a la ciutat de l'arxiu del fotògraf Ramir Horro, que ell mateix va custodiar durant molts anys. “Galmes era un enamorat de Vilanova i la Geltrú, ens va ajudar a recuperar el patrimoni fotogràfic de la ciutat i també va treballar perquè moltes persones aprenguessin a estimar la fotografia com ell se l'estimava”.

Galmes a 250, expo Ouka Leele MIquel Galmes, a la inauguració de l'exposició de Ouka Leele, l'any 2011

Miquel Galmes també va ser un gran actiu a l'hora de difondre el treball fotogràfic tant de grans autors com de fotògrafs propers. Va ser comissari i coordinador en nombroses exposicions, membre de jurat en concursos, autor i col•laborador en llibres i publicacions com en el llibre “Americanos -Indianos” publicat per la Biblioteca Museu Victor Balaguer. Galmes va destacar també com a mestre i conferenciant en cursos, jornades i congressos.

La seva trajectòria ha estat reconeguda repetidament. És Membre d'Honor de la Federació Catalana de Fotografia i Mestre Fotògraf Honorari de la Federació Espanyola de Professionals de la Fotografia i la Imatge (FEPFI). Membre també de la Royal Photographic Society of Great Britain i de la European Society for the History of Photography.

Galmes, Blau i després verd, a 350

Galmes, Blau i després verd, a 350

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració