Menú

VNG amplia des d'avui la seva connexió per carretera amb Vilafranca

Comparteix:
19/04/2010 12:47

S'incorporen 10 expedicions semidirectes cada dia i es crea el servei en diumenges i festius

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha acollit aquest matí la presentació de l'ampliació del servei de bus públic entre la capital del Garraf i Vilafranca del Penedès, amb parades únicament a Canyelles i Sant Miquel d'Olèrdola. Es tracta d'una demanda "llargament esperada", com han coincidit a manifestar els alcaldes de les poblacions implicades. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat de Catalunya aporta aquest servei d'acord amb els municipis i la companyia d'autocars Plana. Per al seu funcionament, el DPTOP farà una inversió anual de 98.400 euros. La presentació ha comptat també amb el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Xavier Carbonell, i amb el propietari de Plana, Josep Vallcorba.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que el nou servei que avui comença forma part de la important evolució que viu actualment el transport públic de la nostra ciutat. Per a Joan Ignasi Elena, aquest és el primer pas en la necessària millora de connexió entre les dues capitals de comarca, que s'acabarà de completar "quan la nova C-15 sigui una realitat i posteriorment amb la creació de la línia orbital ferroviària", que la setmana passada va veure aprovat definitivament el seu traçat. Joan Ignasi Elena ha agraït a la Generalitat de Catalunya el compromís per aportar el nou servei entre Vilanova i Vilafranca, i ha remarcat els fruits de les demandes dels municipis en la millora del seu transport públic. "Fins fa poc tot el transport passava per Barcelona i ara comencem a tenir un país de ciutats, de territoris, més enllà de la capital hi ha vida", ha manifestat l'alcalde.  En aquest sentit, el director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, s'ha referit al treball conjunt que realitza el seu departament amb els municipis de la segona corona metropolitana. Ha citat com a exemples la creació de l'Eix Diagonal, el reforç de la línia de bus entre Vilanova i Barcelona i la voluntat de comptar amb un servei integrat el 2012, amb una imatge única.

Més opcions per desplaçar-se 

En concret, s'incorporen cinc viatges d'anada i cinc de tornada cada dia de la setmana, la qual cosa significa que els dies laborables hi haurà 14 expedicions en cada sentit (11+12 semidirectes, és a dir només amb parada a Canyelles i Olèrdola), els dissabtes n'hi haurà 8 en cada sentit (6+6 semidirectes) i es crea, per fi, el servei en diumenges i festius, amb totes les expedicions semidirectes. Actualment 74.000 persones a l'any agafen l'autobús per realitzar el trajecte de Vilanova a Vilafranca. Es calcula que amb l'ampliació d'horaris augmentaran els viatgers un 15%.

Manel Villalante ha remarcat la notable millora que suposa l'ampliació del servei de bus entre el Garraf i l'Alt Penedès i n'ha destacat el fet que es creen expedicions el cap de setmana. "S'obre el ventall del transport laboral, escolar i ara també de lleure- ha manifestat -i a primera hora del matí hi ha servei cada mitja hora". Per al director general, aquesta és la primera fita del Pla de Transport per aquest any. "El sistema nacional de transport s'ha d'acabar de travar i donar resposta a la demanda dels ciutadans", ha declarat.

Els alcaldes de Vilafranca del Penedès i Canyelles, Pere Regull i Xavier Robert, respectivament, han celebrat també l'ampliació del servei. "Ara ja es pot anar entre les dues comarques amb transport públic", ha manifestat el batlle vilafranquí, tot i que considera que "arriba 50 anys tard estratègicament". Per a Xavier Robert, l'ampliació del servei "obre noves oportunitats a Canyelles, possibilita realment no haver d'agafar el cotxe particular".


Horari del bus urbà entre Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès


 
Notícia de la presentació de l'ampliació del servei d'autobusos a la Xarxa de Televisions Locals

Ampliació bus VNG-Vilafranca

Ampliació  bus VNG-Vilafranca

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració