Menú

Nit dels Museus a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
06/05/2013 13:20

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, 6 equipaments de la ciutat faran jornada de portes obertes la nit del 18 de maig

El proper dissabte 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus el Centre d'Art Contemporani La Sala, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Museu del Mar, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, obriran les seves portes de nit.

Els sis museus de Vilanova i la Geltrú s'afegeixen conjuntament i per primera vegada a aquesta iniciativa amb una programació especial per aquesta nit adreçada a tots els públics. Una ocasió única perquè els visitants (re)descobreixin les magnífiques col·leccions i exposicions temporals que exhibeixen els museus de la ciutat fora dels horaris habituals.

En la presentació de l'acte, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, Marijó Riba, ha explicat que "encarem aquesta nit de museus amb il·lusió i satisfacció perquè per primera vegada els sis museus de la ciutat s'han coordinat per fer una programació conjunta i així poder explicar el patrimoni de la ciutat conjuntament". Marijó Riba ha afegit que "aquesta primera nit de museus ha de ser una visió conjunta dels museus i del conjunt del patrimoni. Ho expliquem com una cosa viva".

Per la seva banda, Pilar García, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya ha tornat a incidir en què "és el primer cop que a Vilanova i la Geltrú i de manera oficial els sis museus s'uneixen en una proposta especial aquesta nit per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Des de les 19 h i fins a les 24 h es faran moltes activitats en les que hem trobat la complicitat, no només nostra, des dels museus, sinó la complicitat de la ciutat. Això és molt important. A VNG hi ha un corrent de cooperació d'entitats molt diverses, i en aquests cas algunes d'elles col·laboraran en aquesta nit (l'Escola de Música oferint música, el Celler de Can Pujol oferint una copa de cava, l'empresa Soma, que il·luminarà les façanes dels museus de manera especial, Viu Comerç...)". Per Pilar García és important aquest corrent de col·laboració que s'estableix entre entitats públiques i privades, institucions, museus i ciutat.

Mila Arcarons, gerent del Consell Comarcal del Garraf, ha afegit que "és una oportunitat de treball conjunt per posar en valor el nostre patrimoni. Estem acostumats a veure el nostre patrimoni de dia. Ara tindrem l'oportunitat de veure'l de bit, d'una manera màgica i molt diferent".

La cap de Cultura de l'Ajuntament, Sole Fernández, ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa "és redescobrir els museus de la ciutat, que són espais vius, i donar a conèixer a la ciutadania el nostre patrimoni oferint coses excepcionals com visitar-los de nit". A banda de la il·luminació especial i els concerts de música que s'oferiran en cada un dels museus, "cada un d'ells ens presentarà una peça especial que normalment no es pot veure". També és farà un concurs, on, tothom que participi en el circuït podrà timbrar les 6 caselles de les butlletes i optar a diferents premis.

La regidora de Cultura ha tancat l'acte explicant que "queda encara una tasca important de portes endins, cap a la mateixa ciutat i comarca. Tots hem de conèixer el nostre patrimoni per poder vendre la ciutat portes enfora. La nostra ciutat és fruit del s. XIX i la nostra història la podem explicar a partir d'aquests museus i d'aquest patrimoni. És una de les potencialitats que tenim i que hem d'explicar".

Així,doncs, per commemorar aquest Dia Internacional dels Museus durant tot el dia també hi haurà jornada de portes obertes a tots els centres.

L'horari d'obertura serà de les 19 h fins a mitjanit i l'entrada serà lliure. La major part dels museus allargaran l'horari de tarda fins a les 24 h, a excepció del Museu del Mar que obrirà a les 19 h i el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes que obrirà a partir de les 20 h.

Dels sis museus, només la visita al Museu Romàntic Can Papiol haurà de ser amb reserva prèvia. Les visites es realitzaran a les hores en punt i cal trucar al telèfon 93 893 03 82.

La programació inclou actuacions musicals a cada un dels museus gràcies a la col·laboració de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat. Les actuacions aniran a càrrec dels estudiants i professors de l'Escola, que oferiran concerts d'uns 30 minuts de durada aproximadament. Cada centre acollirà una formació instrumental diferent en horaris diferents també.

L'oferta d'activitats dels museus s'ampliarà amb una intervenció artística a La Sala i l'exhibició de manera excepcional d'alguna de les peces de les col·leccions que habitualment no acostumen a estar exposades.

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa que se celebra dins dels actes del Dia Internacional dels Museus, i on participen més de 3.000 museus de 40 països.

Consulteu tota la programació aquí.
Nit dels museus

Nit dels museus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració