Menú

Ciclisme a la biblioteca Cardona

Comparteix:
18/01/2016 14:47

Divendres es presenta el llibre de ciclisme 'El primer campeón' i s'inaugura l'exposició 'Ciclisme a Vilanova, un llarg viatge sobre dues rodes'

La biblioteca Armand Cardona continua amb la seva aposta per un dels esports més populars a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, el ciclisme, i amb aquesta voluntat acull una doble activitat aquest divendres 22 de gener a les 19 h. D'una banda, la presentació del llibre "El primer campeón: el mundo que vió Mariano Cañardo", escrit pel periodista esportiu Iván Vega i editat per Cultura Ciclista, a càrrec de l'autor del llibre i de Frederic Ràfols, cicloturista local i autor de diversos llibres sobre ciclisme. De l'altra banda, s'inaugurarà l'exposició "Ciclisme a Vilanova: un llarg viatge sobre dues rodes".

El primer campeón és la crònica d'un món que veia com el ciclisme començava a guanyar protagonista en la societat dels anys trenta al nostre país. Un llibre que parla de la història del ciclisme en una època on hi havia escassetat de curses –Volta a Catalunya, Tour de França, Giro i clàssiques-, tot s'estava gestant i va aparèixer un ciclista professional navarrès que va creuar fronteres i que marcà un abans i un després en aquest esport al nostre país, esdevenint el corredor amb més triomfs a la Volta a Catalunya amb un total de set victòries.

Iván Vega és autor de El Cuaderno de JoanSeguidor, inaugurat l'1 de gener de 2011, on recull la seva experiència com a redactor a les revistes Ciclismo en Ruta, Ciclismo a Fondo i Meta 2Mil, col·laborador de Radio Marca, cap de premsa de la Federació Catalana de Ciclisme i col·laborador en guions televisius del programa A Ritme de Pedal que va retransmetre la televisió catalana. També fou col·laborador de ciclisme a l'Enciclopèdia de l'Esport Català. El primer campeón és el seu darrer llibre publicat, tot i que actualment es troba treballant en nous títols.

L'exposició sobre el ciclisme a Vilanova es podrà visitar a la biblioteca Armand Cardona entre el 20 de gener i el 20 de febrer, i mostrarà el protagonista d'aquest esport a la nostra vila des de finals del segle XIX. Des d'aleshores han estat molts els esdeveniments, com la Volta a Catalunya; les personalitats, com Vicenç Iturat, Isaac Gálvez o els més recents Joan Font i Marc Soler; i l'afició que ha despertat el ciclisme a Vilanova i la Geltrú.
L'exposició acull una selecció de fotografies emblemàtiques d'aquest esport a la ciutat de la mà dels fotògrafs Mas, Horro, Bellmunt, entre d'altres, provinents del fons fotogràfic municipal, arxius Mas i Horro conservades a l'Arxiu Comarcal del Garraf, i d'altres fons com la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i col·leccions particulars.

Aquest acte s'inclou en el programa d'activitats organitzades per promoure el Racó ciclista, existent a la biblioteca Armand Cardona des de l'any 2013. En aquest racó els aficionats al ciclisme trobaran tot tipus de documents relacionats amb la pràctica de l'esport de dues rodes: història del ciclisme, entrenament, alimentació i planificació, cicloturisme, bicicleta de muntanya, rutes en BTT, revistes, etc. Documents tots ells recollits en la Guia de Ciclisme de les Biblioteques VNG

Ciclisme a la Cardona

Ciclisme a la Cardona

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració